Reklama

Reklama

Turnov - srdce Českého ráje, město drahokamů a českého granátu

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 26 min

Obsahy(1)

Turnov je přirozeným srdcem Českého ráje, krajiny, kde se protíná dnešek s historií, krajiny bájných hor, pískovcových skalních měst, pohádkových hradů a zámků, krajiny, kterou v 19.století objevili čeští vlastenci a vtiskli jí tento název. Dokument je obrazovým průvodcem nejen po městě Turnov, ale také průvodcem po řadě unikátních památek Českého ráje. Převaha leteckých záběrů nabízí nový úhel pohledu na tuto pozoruhodnou krajinu a stává se tak inspirací pro její bližší poznání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dokument jako jeden z mnoha. Český ráj je krásný ze vzduchu i ze země, Turnov už dle mého názoru poněkud méně. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Český ráj to napohled... A napohled zdařilý dokumentární film coby věcný dokument a skutečný průvodce krajem bez hloupého šaškování rádoby průvodců a moderátorů, jak je dnes v trafikantské ČT želbohu tak (zlo)zvykem... - - - - - (Poprvé viděno 5.8.2011 na >rajském prostoru<, hodnocení a komentář zde jako první - 5.8.2011) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V zlatých letech před nástupem sociálních sítí a "interiérových dětí" zde byl jeden taneční klub vedle druhého. Hlavně v kulturácích. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10137353155-turnov-srdce-ceskeho-raje-mesto-drahokamu-a-ceskeho-granatu/ ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení berte lehce s rezervou, neboť bydlím v Turnově:o)). Ale každý musí uznat, že okolí je tady nádherné aneb český ráj to napohled. Komentář namluvil herec Pavel Soukup. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama