Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě vlastní smrti! Píše se rok 2007. Polovina lidstva planety Země umírá na smrtelný virus šířící se z mizejících deštných pralesů. Jediné, co proti němu zabírá, je zcela nově vyvinutý lék "absolon". Jeho vynálezce je za záhadných okolností zavražděn a nejen vyšetřujícímu detektivovi Normanu Scotovi je jasné, že tajemství výroby léku je ztraceno. Ale něco tu nehraje. Norman je vzápětí sám úmyslně nakažen virem a dostává za úkol nalézt během tří dnů lék. Jedině tak může zachránit sebe i zbytek lidstva… (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost. Lidstvo se nemírní v ochraně životního prostředí, až vykácením deštných pralesů vypustí něco, co mělo zůstat skryto. 90 procent lidstva vymře na záhadnou chorobu, než je vyroben lék - který si ovšem každý musí každý den píchat (řekněme každý, kdo na to má). Když je zavražděn vynálezce léku, je na stopu vraha nasazen detektiv Scott (Christopher Lambert) - který se ale jen tak nedá, a zjišťuje, že ne vše je tak jak vypadá (obvyklá fráze). Sám je infikován virem, a zbývá mu jen několik málo dní, aby zachránil sebe (a celý svět :). ... Typické béčko, od první minuty do poslední, ale krásné... Postapokalyptická budoucnost, mafiánská nadnárodní společnost, hrdinný polda který zachraňuje svět, to vše už tu tisíckrát bylo - a stejně po tisící první se na to budem koukat znovu, a znovu se nám to bude líbit. Chris Lambert dává vzpomenout na své slavnější léta, ve vedlejších rolích mu sekundují (no spíš proti-) Lou Diamond Phillips (tvrďák) a v miniroli Ron Perlman (ten snad ani nemusel na natáčení nosit kalhoty, ve všech záběrech seděl na židli za stolem :)... Vůbec to nebyl špatnej film, pokud překousnete onu "béčkovost" :) ()

GOGO3000 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto sci-fi je v celku skvělý a připomíná katastrofický scénář, ve kterém jsou peníze a kontrola nad skutečným stavem věcí základem absolutní nadvlády skupiny lidí nad ostatním obyvatelstvem. Christopher Lambert se ujal své role typicky Lambertovským spůsobem a ostatní role svými výkony příliš nezaostávají. Skvělá oddychovka, kterou jsem shlédl schutí. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepší film, než by si človek predstavil pod definíciou "lacné sci-fi s Lambertom". Aj keď sa to po 20 minútach zvrhne na tradičnú naháňačku o osud ľudstva, o zaujímavý vývoj nie je núdza a najväčším prekvapením je, že scenár zostáva najlepšou zložkou ABSOLONU... Mnohí si pri tomto tvrdení poklepú na čelo, ale súdobé veľkorozpočtové hollywoodske sci-fi hity ako OSTROV alebo JA, ROBOT sú scenáristicky na veľmi podobnej, ak nie horšej úrovni. S lepšou réžiou a hercami to mohol byť slušný flák. Lenže herci boli otrávení a réžia fakt mizerná. Takže proste televízne vyzerajúce béčko s Lambertom, nie taká bezbrehá stoka ako ADRENALÍN, ale ani pozoruhodný úlet typu NIRVANY. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je vazne trochu moc i na me! Takova krawina non plus ultras se hned tak nevidi - scenarista se sjel asi nejakym ne moc kvalitnim lepidlem, reziser si u toho zrejme tocil nejake reklamy a herci - to je v tomto pripade skoro urazka pro ty zbyvajici - jako by byli postizeni obrnou - Ron, Lambert, Lou ta kozata swlecna tuplem ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepleťte si tento titul s Útěkem z Absolonu. Zde jde sice také o budoucnost, ale v ní Christopher Lambert objeví nový lék na novou nemoc a musí s krásnou vědkyní prchat před lidmi, kteří mají jiný lék a na něm vydělávají. Disk obsahuje český dabing v 5.1 a zvuk zní např. v ruchách o hodně lépe než 2.0 originál. Jen Lamberta opět mluví Pavel Soukup! Bonusy: fotogalerie 12 obrázků, trailer plus 3 další v sekci Vychází na DVD – všechny s CZ titulky. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama