Reklama

Reklama

Pražský hrad - Krok za krokem

(TV film)
Česko, 2007, 67 min

Hrají:

Pavel Soukup (vypravěč), Valérie Zawadská (vypravěč)

Recenze (4)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vyvážený dokument-informace o pražském Hradě postrádá zmínky o Soběslavově a Karlově paláci; jejich úprava a zpřístupnění jsou zřejmě zadáním pro příští generace. Zajímavým oživením by byla i informace o archeologických vykopávkách a velkomoravských horizontech i lokalizace kněžiště-stolce Žiži. Minulost pražského Hradu zasahuje hluboko do 9. století a není prosta reliktů zpřítomňujících tuto nejstarší dobu. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný, mimořádně zajímavý dokumentární film o Pražském hradu, který divákovi zprostředkuje i návštěvu míst jinak nepřístupných. K přednostem filmu patří zcela jistě i pomalejší, klidná kamera, díky níž si můžeme vychutnat také mnoho detailů. (Překvapil mne obrovský rozsah prací a větších i menších zásahů slovinského architekta Josipa Plečnika, kterého tatíček Masaryk ve své závěti z r. 1925 zcela autokraticky pověřil přestavbou Hradu - "koncipovaného a provedeného monarchicky, v Hrad demokratický".) https://www.youtube.com/watch?v=47-t73iXGDo ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

O Pražském hradu by se jistě dal natočit několikadílný seriál, ale tento pořad považuji za zdařilého a poctivého průvodce po všech významných nádvořích, sálech, pokojích, sakrálních stavbách a zahradách, které se v areálu Hradu nacházejí. ()

Reklama

Reklama