Reklama

Reklama

Vetřelci z hlubin

(TV film)
  • Česko Mimozemšťané v hlubinách (více)
Kanada, 2010, 49 min

Obsahy(1)

Jak si představujeme vetřelce z vesmíru? Třeba že jsou velmi inteligentní, jejich těla mají prapodivný tvar a dokáží měnit barvu kůže? Za takovými ale nemusíme lítat do vesmíru, takové tvory najdeme pod hladinou moře... Měkké tělo bez kostí, dvě obrovské oči, které zabírají celou čtvrtinu její váhy, osm chapadel, z nichž jedno je rozmnožovací orgán, mozek a vnitřnosti v jediném vaku a ostrý dvojitý zoban. Chobotnici jen tak něco nepřekoná. Tento masožravý dravec dokáže měnit barvu podle vlastní vůle, pohybovat se v moři i na souši, nebo dokonce projít ohněm. Dorůstá až do velikosti pěti metrů a je neuvěřitelně inteligentní. Je jedním z nejpozoruhodnějších, a zároveň nejtajemnějších obyvatel hlubin. A jako by to nestačilo, film Vetřelci z hlubin odhaluje, že chobotnice má dokonce lidské rysy! (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dozvedel niečo nové! A bol som dosť prekvapený, koľko chochmesu má taká obyčajná chobotnica. Až sa mi veriť nechcelo, keď otvorila viečko na závit bez toho aby jej to niekto ukázal. A podobných logických hádaniek vyriešili tieto tvory bez problémov. A to si kvôli materskej obetavosti nemôžu predávať dedičnú skúsenosť. Obdivuhodné.. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o překvapivé inteligenci chobotnic, ale i když nejsem biolog, postřehl jsem několik zásadních chyb. Tak třeba chobotnice velká určitě není největší hlavonožec, každý přece zná krakatice a obrovské olihně a obratlovci nemají z vývojového hlediska nic společného s měkkýši (tedy až na nejstarší společné předky typu mořská houba nebo prvok), našimi bezobratlými předky byly spíše neotenické larvy ostnokožců. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl do chobotnic řekl že? Neuvěřitelní tvorové! Já už s chobotnicí podobné experimenty viděl před časem v nějakém dokumentu BB kdy ji dokonce položili na šachovnici a ona dopočítávajíc jednotlivá pole měnila barvu kůže v pravidelných rozestupech ! Tady jde dokument ještě dál a já opravdu fascinovaně zíral na tyto zvláštní tvory. Tohle je za 5 bez debat! * * * * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vědecký bulvár ve své vrcholně zábavné formě. Některé záběry jsem sledoval se zatajeným dechem, naplněn konsternovaným úžasem. V dokumentu mj. o chobotnicích zazní, že představují: "... nejneuvěřitelnější formu inteligentního života na naší planetě". Po zhlédnutí tohoto pořadu s tím nemám problém souhlasit. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět podivné příšery? Nemusíte cestovat po celém vesmíru a pracně je hledat. Co by jste řekli na stvoření se třemi srdci, devíti mozky a osmi silnými končetinami, které se stále pohybují. Nemají žádnou kostru, jen měkké elastické tělo, které mění barvy... Takhle začíná tenhle zajímavý dokument o ještě zajímavějších tvorech. Nečekejte nějaké dech beroucí krásné záběry, ale připravte se, že při pozorování budete jen nevěřícně kroutit hlavou (obzvlášť ti, co o chobotnicích vůbec nic neví - např. já jsem ani netušil, že se dokáži pohybovat po souši). Bylo to pěkné, ale na můj vkus až moc vědecké. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • V dokumentu jsou v některých úsecích použity záběry, které se již dříve objevily v seriálu Zvířecí rekordmani (od r. 2002). (CANNIBAL)

Reklama

Reklama