Reklama

Reklama

The Maker

Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Austrálie, 2011, 6 min

Potemnělá komůrka, staré lexikony, herbáře, atlasy a slovníky, v košíku role starých látek, v přihrádce knoflíky a na stole jedny velké přesýpací hodiny. Tajemná bytost začíná tvořit, začíná vyrábět dalšího ze svého druhu. Kdo je však oním stvořeným? (Segrestor)

Recenze (70)

martasdas 

všechny recenze uživatele

Nádherný australský kraťas. Zpracování a celkovou animaci není třeba hodnotit, protože tenhle film má prostě duši. Hudba spojená s celkovou myšlenkou vytváří dech beroucí podívanou. Ještě dlouho po skončení jsem seděl a přemýšlel nad základní pointou, což je zřejmě přesně to, čeho chtěl autor dosáhnout. "Tempus fugit". ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Kratučkých päť minút tej najrýdzejšej filmárčiny, akú jej daný rozsah môže dovoliť. The Maker je nádherne vymodelovaný a nápadito spracovaný príbeh ťažkého údelu malého stvoriteľa, ktorý dojíma a vyvoláva zimomriavky. Tu už nehovoríme o najlepšom krátkom animáku, ale o famóznom umeleckom diele, ktoré vo svojej kategórii nemá konkurenta. (10/10) ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo niečo neskutočné, také temné a záhadné pritom tak nádherné. Najskôr som nechápala tým husľovým výrezom na čele toho králikodlaka alebo čo to bolo, ale hneď ako sa začala tá hudba bolo mi to jasné a postupne ako príbeh plynul som to chápala lepšie a lepšie. Náááádherné. Som veľmi milo prekvapená týmto kraťasom. Smutný koniec ma fakt očaril. ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Kouzelný kraťas se skvělou hudbou, sice trošku předvídatelnou pointou, ale přesto je sdělení jasné, čitelné a každý, kdo alespoň trošku přemýšlí nad svým bytím a tím, jak věci kolem nás fungují, musí při závěrečném twistu zaplesat dojetím. Příjemná jednohubka, kterou si podruhé už nejspíš nepustím, ale o to víc potěšila. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi rád se zařadím mezi kejválky, že zpracování je zkrátka na výbornou. Zmenšený zajda z Donnieho Darka dostal příležitost ukázat, co v něm je. Že není jen odpuzující zapomenutelná postavička a rozjíždí to ve velkém. Hned si chce udělat družku, aby nebyl v podivné laboratoři tak sám. Proces výroby je zoufale pomalý, nedaří se, čas utíká rychleji a rychleji a napětí prudce stoupá. I tak ale maličká, nevýrazná pointa dokáže docela dobře vyrazit dech. Osobně si myslím, že v sobě ukrývá víc obecnějších otázek, než by tomu člověk u animovaného krátkometrážního filmu čekal, ale ty sem spoilerovat nebudu. 80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Bábky pre The Maker vyrobila talentovaná Amanda Louise Spayd, ktorá pochádza z USA. (Carol Pifková)
  • Skladbu pre tento krátkometrážny animovaný film zložil huslista menom Paul Halley. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama