Reklama

Reklama

Nešika

(seriál)
  • USA Awkward.
USA, (2011–2016), 32 h 16 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Lauren Iungerich

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Ashley Rickards, Beau Mirchoff, Jillian Rose Reed, Brett Davern, Nikki DeLoach, Molly Tarlov, Desi Lydic, Mike Faiola, Greer Grammer, Jessica Lu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Vtipná a chytrá komedie s fenomenálním obsazením nových tváří MTV. Hlavní hrdinkou nového seriálu je patnáctiletá Jenna Hamilton, kterou ztvárňuje známá herečka Ashley Rickards. Pubertální středoškolačka se zrovna nachází v bolavé fázi dospívání a čekají na ni první zákeřné nástrahy lásky. Její život se však zcela zásadně začíná měnit po trapné nehodě. Ženský hlas vypráví v první osobě a humorně zachycuje zážitky spojené s dospíváním.

Druhá řada komediálního seriálu MTV dál sleduje události v životě Jenny Hamilton, pubertální středoškolačky, která se vinou nešťastné nehody potýká se stigmatem dívky, která se pokusila spáchat sebevraždu. Chytře a humorně podané zážitky ze života dospívající dívky, která řeší typické těžkosti teenagera, milostné trable, přehodnocuje vztahy s rodinou a současně prochází úžasnou proměnou, která se samozřejmě neobejde bez úsměvných přešlapů.

MTV uvádí třetí řadu úspěšného komediálního seriálu Nešika. Hlavní hrdinka Jenna Hamilton nastupuje do prvního ročníku na univerzitě Palos Hills High a zatímco společenský život Ming a Tamary jen vzkvétá, Jenna má pocit, že zůstává jaksi pozadu a žije pouze vztahem s Mattym. Začíná se ptát, zda na ni v životě čeká také něco víc. První rok na vysoké přinese navíc Jenně do života vlnu překvapení a změn, které mohou mít nesmazatelný vliv na její budoucnost a nečekaná smrt spolužáka ji přiměje přemýšlet o síle ztráty, o smutku a tajemství, které skrývá před Mattym... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

JFL 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že náctiletí outsideři byli doopravdy nepopulární a nevzhlední naposledy v 80. letech. V novém miléniu prostě každý ví, že středoškolačky na okraji budou hrát pohledné holky s "přirozeným" makeupem, potažmo po vzoru Supermana vybavené brýlemi, které spolehlivě skryjí jejich krásu do doby, než se vyjeví chlapci jejich srdce. Po úspěchu filmů "Juno" a "Vyfič!" se navíc zbraní outsiderek stává ostrovtip a nadhled, kterým glosují svou situaci, ale také se mění jejich postavení. Stejně jako zmíněné snímky s Ellen Page i "Awkward." ukazuje svou hrdinku jako v zásadě normální a o to více polarizují její protivníce jako ubožácké kreatury, ba dokonce až outsidery, se kterými se ostatní baví pouze ze zvyku tradičního kastovního uspořádání školy. Je ale každopádně sypatické, že současné dospívající dívky mají v popkultuře vzory, které je necpou do tradičních genderových rolí objektivizovaných krasotinek bez osobnosti, potažmo postupně se začleňujících tomboyů (např. vývoj Alyssy Milano v "Who's the Boss?"). Obzvláště v době masivní popularity obludně konzervativního "Stmívání" jsou potřeba postavy, které dívkám ukáží liberálnější postoje vůči sexu, sociálním rolím a vztahům s vrstevníky i mezi generacemi. Seriál sice nejen z radikálně feministického hlediska je v principu zpátečnický, neboť stále dívkám jako priority stanovuje pozici v kolektivu a vztahy s chlapci (hrdinka nemá vůbec žádné zájmy mimo tyto oblasti), ale na druhpu stranu si přiznejme, že od produktu komerční stanice adorující pozérství, módu a vzhled lze těžko očekávat tvrdě emancipační dílo. Záslužnost "Awkward." tak spočívá nikoli v proměně povahy konfliktů v rámci svého žánru, ale právě v detailech, které profilují hrdinku a vyčleňují ji vůči zástupům figur z podobných seriálů; třebas už jen tím že sice řeší svůj vzhled, ale radikálně odmítá fiflenění či skalpel. Nelze tedy mluvit o revoluci jako v případě "Můj malý Pony: Přátelství je magické", který záslužně ignoruje stojaté genderové vody televizního mainstreamu, a to navíc pro mládež ve formativním věku, ale podobně jako "Misfits" je "Awkward." seriál pro svou věkovou kategorii, který divačkám nepředkládá falešné hodnoty a naopak k nim otevřeně promlouvá o tématech, která je nejvíc zajímají. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Co je na tom awkward? Cenzura. Vypípávají "nevhodná" slova, rozmazávají "nevhodná" gesta. Co to sakra je? Ale k věci... Hlavní hrdinka je tahounem seriálu - symapťačka se správně nakřápnutým hlasem jako Emma Stone, slušnou mimikou a zásobou suchých poznámek. Navíc se v každé epizodě najde pár povedených dvojsmyslů. Je to pohodový vtipný koukatelný seriál, na který leckdo za pár let zapomene (já doufám, že mně se to nestane, protože mě fakt baví), ale v rámci žánru (teenage comedy) je to až nadprůměrná zábava. Jen mi uniká zvrácená logika, kdy na rozdíl od mainstreamu tady platí za největší drsňačku holka s největší prdelí. ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Další celkem usměvný teen sitcom, baví, ale tohle přece není žádné nové téma, spousty filmů možná i seriálu má za hrdinku někoho, kdo je přehlížen a nakonec se mu pomalu, ale jistě podaří se prosadit. Vůbec neznám herce, ale jednu věc nemám ráda na těhlech záležitostech, když tam hrají dívky, které mluví moc, tedy kamarádka Jenny a pro ukázku z jiného soudku např. ve Stmívání Jessica - vlézlá slečna. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Ty jo trošku se stydím, že se mi líbí něco, tak prvoplánovýho a hlavně něco co je určený pro nižší věkovou kategorii. Každopádně seriál Awkward. je hodně příjemná dvacetimnutovka, která mě tak trošku nadchla, důkaz je to, že jsem za dva dny stihla celý 2 série. Těžko bych hledala postavu, která by mi vysloveně vadila, ale najdu takovou, co mě nebavila nebo trošku nudila. You're welcome. trailer ()

teddinka1 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. Místy je to přitažené za vlasy, ale vesměs krátké díly nenudí. Ačkoliv je to několikátý seriály z prostředí střední školy v USA, zůstávájí mi místní zvyklosti stále tajem... zkrátka a řečeno - nevím, jak je tomu dnes u nás na středních školách, ale za mě to takovéto nebylo (A to je to méně než 10 let). Ale i přes tu zvláštní kultůru high school je to chytlavé a nebojí se otevírat "tabu" témata jako marihuana, sex v 15 (v USA stále nezletilí), protože vědí, že to tak chodí... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (7)

  • Při sfouknutí svíček na dortě zůstane jedna hořet. V dalším záběru je už ale zhaslá. (Duoscop)
  • Když sedí Jenna (Ashley Rickards) na posteli ve svém novém pokoji, tak má v některých záběrech tašku přes rameno a v některých zase ne. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Raven Fly“ od Girl Named T a na konci potom „This Love“ od Ellie Goulding. (Duoscop)

Reklama

Reklama