Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

TheNine 

všechny recenze uživatele

Je to takové nenápadné. Výjimka potvrzující pravidlo: Rozpočet tady nebyl nijak závratný, a přesto se podařilo vyčarovat příjemný, zábavný a hlavně dojemný snímek o robotovi a stárnoucím důchodci. Jedinou vadou je fakt, že autoři nakousnou celou řadu otázek, dokonce i žánrů, ale nedovedou je ke zdárnému konci všechny. Dialog: "Sebedestrukce spuštěna." Hodnocení: 75% ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je bezcharakterní zloděj, jehož jedinou další vlastností a diagnózou je skleróza. Jestli je divákovi sympatický, tak jen tím, že jeho děti jsou ještě horší. A ten zbytek je jen taková epizodní mini-povídka, natažená do celovečeráku. Nekonzistentní, zmatené, a co teprve ta pointa s knihovnicí, WTF? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase film, ve kterém slýchávám vcelku často české slovo robot. A je to docela i s fajn neotřelým příběhem. Frank vlastně není úplně postava, kterou byste si oblíbili, ale zároveň to není role, která je nutně zlá. Ke konci jsem se do jeho nitra dostal daleko blíž a dokonce jsem projevil nějaké ty emoce. Možná i víc, než samotný robot, který se na hodinu a půl stal Frankovým parťákem. Malý, ale příjemný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,325,038Tržby Celosvetovo $3,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tak toto som potreboval, príjemná roztomilá oddychovka s dobrým obsadeným, chytľavým príbehom a niekoľkými úsmevnými scénami, podarené /90%/ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je v podstatě stavěný na stejném principu, jako je u českého snímku z roku 1983 ‘Babičky dobíjejte přesně!’ Tam se roboti mající vzhled babiček starají o celou rodinu. V tomto americkém snímku už roboti vypadají skutečně jako roboti a starají se o staré lidi. Jeden takový ho dostane od svého syna, byť to zásadně odmítá a jak už to tak bývá, celý děj je o tom, jak si k takovému přístroji hledá cestu jak duševně, tak i citově. A tak tu máme sci-fi příběh takřka rodinného typu pojednávající souznění jednotlivce k moderní technologii jako součásti života. Ano, je to o nevraživosti, pochopení a citech, což tu v souznění s roboty bylo už několikrát, ale takto prezentované se přeci jen nese krapet v originalitě. Důchodci a moderní technika? Ti si k sobě hledají cestu v jakékoliv době a nemusí to být hned robot. Snímek tedy upřímný, působivý, inteligentní a atmosférou příjemně odpočinkový. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Minivozidlo předjíždějící Franka (Frank Langell) při chůzi po cestě je model Tango amerického výrobce Commuter Cars. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)
  • Vzhled robota je inspirován roboty vyráběnými v Japonsku, jako je například ASIMO: Pro filmové účely jej vytvořilo studio speciálních efektů Alterian INC. (Adrai)

Reklama

Reklama