Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý film z blízké budoucnosti, který překvapivě není čistou one man show Franka Langelly, byť by se to dalo očekávat. Členové jeho rodiny totiž také mají svůj nikoliv bezvýznamný podíl na ději i stopáži. Tvůrcům se podařilo skloubit vyprávění o nerudném staříkovi stiženém Alzheimerem s - musím říci že velmi uvěřitelnou - studií vztahu mezi člověkem a robotickým asistentem, který se časem může stát i přítelem - a pokládá si s tím spojené "tradiční" otázky, nakolik je v pořádku brát potom osobnost usazenou na harddisku (který jde smazat) jako obslužný program nástroje, který zapnete jen když potřebujete, aby Vám uklidil. Nemůžu tvrdit, že Frank A Robot nemá rezervy - hlavně linka se Susan Sarandon je už trochu moc WTF, a některá místa ve scénáři by šla pojmout lépe, ale hlavně díky kvalitnímu obsazení diváka nemá co urazit. A díky hercům funguje i ta část vyprávění, která se věnuje rodičovským kvalitám "etického" lupiče. Rozhodně doporučuji, a protože tu modrou barvu zde mám za urážku, trochu přihodím a dám 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Chvíli je to komedie. Chvíli drama o stárnoucím muži trpícím výpadky paměti. A pak zas chvíli "filosofický" film, který se zaměřuje na slavnou myšlenku: "Myslím, tedy jsem." Kdyby se tyto roviny dokázaly vzájemně doplňovat a kdyby mě některé zvraty přicházející v druhé polovině dojaly, asi bych teď Robota a Franka vynášela do nebes. Bohužel jsem ale měla pocit, že sleduju nekonzistentní dílko, které nakouslo řadu zajímavých témat, ale nedokázalo ani jedno z nich dovést do cíle. A které tak do měsíce zcela jistě zapomenu. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

V budoucnosti děti kupují roboty svým starším rodičům místo rybiček, kočky anebo psa. Robot vypadající jako ze stavebnice LEGO? Opravdu? Při plejádě robotů se vybere robot, který smontují Číňané za pár vteřin. Samotný příběh by dostal daleko větší emoce se živou postavou. Langella je sice dobrý, ale film ač to tak nevypadá, tak nafoukne na dvojnásob. Až budu starý, tak chci za robota T-100 a ne retardovanou verzí C3PO. Hodnocení OST: Nic, nic , nic...nedostala mě do kolen. 3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Máme tu jednoho staříka a moderní věk. Film "Robot a Frank" je sci-fi filmem, tak je tu realita posunuta trochu do budoucnosti a jsou zde vychytávky, které jsou ještě lepší, než s jakými se setkáváme v současné době. Premisa filmu je ale jasná. Starý muž se musí vyrovnávat s tím, že stroje stále více a více vstupují do našich životů. Ne, nebojte, nemusíte čekat něco jako přestárlého bojovníka proti vražedným strojům, toho se možná dočkáme ve filmu "Terminátor 5", ale rozhodně nečekejte ani obyčejný rodinný film s jedním krásným robůtkem a hromadou srandy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/robot-frank-2012-70.html ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je bezcharakterní zloděj, jehož jedinou další vlastností a diagnózou je skleróza. Jestli je divákovi sympatický, tak jen tím, že jeho děti jsou ještě horší. A ten zbytek je jen taková epizodní mini-povídka, natažená do celovečeráku. Nekonzistentní, zmatené, a co teprve ta pointa s knihovnicí, WTF? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)
  • Podoba robota z knihovny má navozovat dojem že se jedná o mnohem starší verzi než je Frankův robot. Design tohoto robota připravilo studio Castelli Models. (Adrai)
  • Vzhled robota je inspirován roboty vyráběnými v Japonsku, jako je například ASIMO: Pro filmové účely jej vytvořilo studio speciálních efektů Alterian INC. (Adrai)

Reklama

Reklama