Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že jsem tento film viděl až po snímku Hvězdy nám nepřály. A musím říct, že to bylo tedy dosti výrazně slabší, ačkoli tomu místní hodnocení nemusí příliš napovídat. Herecké obsazení docela ušlo, ale nic moc objevného ani nijak speciálně herecky významného to nebylo... Nejhůře mi na tom připadal scénář a celkové podání příběhu, který dosti pokulhával a byl opravdu hodně daleko za Hvězdama... Měl bych-li to zkrátit, jednoduše řečeno - "Nemocná holka, co má v plánu si v posledních dnech užít se zamiluje do souseda, který s ní je v posledních chvílích, konec." Dále mi ještě hodně vadil ten absolutní citový chlad, který byl možná z pohledů autorů úmyslný, ale osobně jsem ho fakt nemohl zkousnout. Nerad to píšu, ale tohle bylo dosti nudné (ne)romantické drama o téměř ničem. 50% PS: A to jsem dál Hvězdám 5*... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Ken a Barbie s rakem. Rakovinotvorné. Doslova! Rok poté, co mi nabroušené ostří vrazila do zad NEKLIDná Mia Wasikovská, se prakticky totožná věc povedla, téměř nachlup stejně sestřihané další mé oblíbené mladé herečce Dakotě Fanning. A já se ptám: "Holky proč??" Scénář na přestlamu.. Retardovaní si popláčou. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nebudu po sexu z cizím klukem šlapka?............ Film má velmi zvláštní a hezký úvodní titulky. A vlastně sám o sobě je to zvláštní a hezký, ikdyž možná smutný, příběh. Příběh dívky s leukémii, která si prostě chce ještě užít života. CITÁT - Mám seznam věcí, které chci udělat, ale nemohu vám ho ukázat, skoro celý je nelegální.......... Je to na mě trochu ciťáček, ale příběh se vám nesnaží něco vnutit, jen prostě sledujete jeden život, v jednom městě, jedné dívky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Podobné příběhy jsou většinou poměrně dobře hodnocené. V titulní roli je osoba, která umírá na nevyléčitelnou nemoc. Není možné s tímhle faktem nic udělat, tak to prostě je. Skoro to vypadá, že se točí jeden podobný film za rok. V roce 2011 "Neklid", v roce 2012 "Now Is Good". Příběh o dívce, která trpí leukémií, nevyléčitelnou, podobou nemoci, která jí zabíjí. Udělala si seznam věcí, které chce stihnout, než zemře. Některé jsou banální a vycházejí z jejího mladého věku, jiné jsou poměrně pochopitelné, jako třeba mít sex. "Now Is Good" není příběhem o tom, jak se ona za každou cenu snaží najít někoho, s kým by mohla, ale je to romantický tragický příběh. V tomhle směru se film povedl a přináší přesně to, co se od něj očekává. Silné emoce. Dakota Fanning se role zhostila skvěle a já jsem z ní měl jednou zase radost. Třeba nám ještě ukáže, že "Twilight" vzala jenom pro peníze. Nutno říct, že její postava byla pro děj důležitá minimálně. Jeremy Irvine si udělal jméno na filmu "Válečný kůň", on rozhodně nemůže za to, že to byl film nepříliš dobře stravitelný. Za to může prostě Spielbergův styl, který se s jeho stářím propadá do naprosto zdrcujícího patosu a patriotismu. Některé scény ve filmu "Now Is Good" mi připomněly právě "Válečného koně". Pravda, Jeremy možná nesedne každému. Je to ten typ, který je místy až moc sladký, což v tomhle případě rozhodně není to nejlepší koření. Film je ale ve svých momentech silný, plní svoje poslání a emočně vás dostane. Možná ale přece jen nebudete brečet, což vlastně beru jako pozitivum, protože film se vás nesnaží za každou cenu vydírat. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po 50 / 50, Restless a dalších přišel další film se stejným tématem, ale tentokrát je hlavní hrdinkou Tessa, dívka v mém věku, se stejnými radostmi i starostmi jako já... A konec je taky poněkud jiný. Možná se to někomu může zdát jako hra na city, ale je to prostě krutá realita a takové filmy o rakovině prostě jsou. Ne vše ve filmu bylo dokonalé, ale prostě splnil to, co asi mě, rozbrečel mě a dlouho mi ležel a bude ležet v hlavě. Už ho nikdy nechci vidět (jistě každý pochopí proč), ale přesto 5 hvězdiček a to bez rozmýšlení... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Londýně a Brightonu a v jejich okolí. (Terva)
  • V knižní předloze má Tessa hnědé vlasy. Olivia Williams, která ztvárnila matku Tessy, však nosila při natáčení blond paruku, a tak mohla Dakota Fanning jako její dcera zůstat blondýnou. (zuza99)

Reklama

Reklama