Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle měl bejt rok 1989? To si nikdo z celýho filmovýho štábu nepamatoval, jaký se tenkrát nosily hadry nebo účesy? To si nikdo nevzpomněl na nejrůznější věci, co tenkrát byly IN? To se nikdo z tvůrců nemoh aspoň podívat na nějakej českej film nebo seriál z koce 80. let? Buď všichni ztratili paměť, nebo ten film prostě odflákli. Přitom takovej návrat do roku 1989 z dnešního pohledu sliboval docela slušnou zábavu. Jenže tady se reálie z roku 1989 smrsknuly v podstatě jenom na pár písniček od Michala Davida a nějaký kecy o politice. Žádný depešáci, punkáči, metaláci, walkmany, mullety, trvalý, ramenní vycpávky, plísňový džíny, atd... Prostě nic. Místo toho sledujete, jak se Mádl prochází před zateplenym panelákem s pestrobarevnou fasádou a plastovejma oknama. A třeba u scény z diskotéky jsem měl podle hadrů zase pocit, že návštěvníci se tam teleportovali asi tak z roku 1960. Výlet do roku 1989 se prostě ani trochu nepoved. A pasáže ze současnosti jsou akorát trapná reklama na žvejkačky, energetickej nápoj, hnusný pivo a pár dalších věcí. Hvězdu dávám snad akorát za tu "licoknigu". A kdyby Mádl u toho táboráku místo originálu od Shitnaski zazpíval předělávku První anální od Morčat na útěku, možná bych přidal druhou. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na české poměry jde o zdařilé dílo, které nekulhá tak moc jako jiné novodobé české pokusy. Dobrá to zápletka, vtipné momenty, jen s několika šrámy, které zrovna netěší, jako třeba evidentní fb tabule, která tam absolutně nepatří a pak také reklamy na sponzory filmu. Copak se dnes český film nedá udělat bez reklam na nějaké produkty sponzorských společností? ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film? Tohle šlo do kin? Slušná televizní inscenace, který chyběly k dokreslení "atmosféry" už jen papundeklový kulisy. Herecký výkony? Když vynechám Preisse a (světe div se) Skopala, tak mi bylo zase po celou dobu stydno. Asi by bylo nejlepší tu domácí tvorbu úplně zatrhnout. Neoriginální, amatérský, kachní huba Mádl se může snažit jak chce... Ale asi tři vtípky se povedly, například Krejčíř mě dostal, to zase jo. A Eliška/Eva vlastně taky hrála pěkně a navíc se na ni dalo koukat. Na cestu busem dobrý, doma s tim neztrácet čas. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bez Mádla by to bylo asi na pěst. Současná linie vypadá jak z nějakých Cest domů a celé to svým vizuálem přípomíná spíš hodně levnou televizní produkci. Přesto se zde pár vtipných a překvapivě i svěžích momentů najde, Mádl s Josefíkovou to zachraňují i v těch scénáristicky příšerných situacích a divák se hlavně velmi slušně pobaví, což je u českého filmu v dnešní době takový malinký zázrak. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film má samozřejmě svá slabá a silná místa, kterých je naštěstí více a k mému překvapení jsem se dost nasmál. Film je sice trošku kýčový, ale vlastně to bylo vše v té době, kde se odehrává převážná část snímku. Film na mě nepůsobil sebevědomě a na nic si nehrál, všemu dával volný průběh a to se mě líbilo, i když někdy by potřeboval trošku zrychlit. Když se to tak vezme, tak celkem zajímavý nápad srovnat naši dobu s dobou předrevoluční nálady v roce 1989. Těch míst srovnání je tam celkem dost, viz např FACEBOOK vs nástěnka na škole лицокнига se statusama a spoustu jiných detailů, které na mě udělaly dojem a tak i z důvodu toho, že tam má tokovou zajímavou roli i můj dobrý kamarád musím dát 80%. Co mi na filmu ale trošku vadilo, byly bezkonkurenčně stále vnucované Orbitky, které byly opravdu téměř všude, dále cherry rajčátka v roce 1989 dále králíci a v neposlední řadě i efekty přenosu a technického zařízení v "laboratoři", kde na LCD počítačů běžely obří čísla, která se neustále měnila (až moc akční a nápadné). Mádl bezkonkurenčně nejlepší, vždy když se objevil byla sranda stejně tak jako jeho doba roku 1989, současnost mě téměř nebavila. A poslední informace, na předpremiéře jsem už dlouho neslyšel tak dlouhý a přesvědčivý potlesk. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Vo filme hrajú niekoľko menších rolí tiež populárne žuvačky Orbit, ktoré sa stali hlavným partnerom filmu. O žuvačky sa zvádza bitka v škole, žuje sa v aute, doma a predávajú sa aj v Tuzexe. (Raccoon.city)
  • Při milostné scéně Elišky a Petra padá ze stolečku několik autíček, mezi kterými je i autíčko Formule 1. Tímto autíčkem je Williams FW16, který závodil v roce 1994, a tedy v roce 1989, kdy se odehrává děj filmu, nemohl existovat. (mr.modena)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama