Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Mám zásadu, na český film do kina nikdy nechodím, ale tady jsem měl udělat výjimku. Docela Petrovi závidím, tohle bych chtěl taky zažít ve 40:D. Cesta do minulosti je hodně snadná, ale to se dá, přehlídnou, a když přimhouřím oči, tak pro mě je to mezi 4-5 nemůžu se rozhodnout :D. Rok 1989 hodně pobavil ;). A ona chodí s takovou nulou :DDD ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji chuť natočit zase českou komedii se sci-fi zápletkou, ale u té chuti mělo zůstat, dokud nebyl hotov lepší scénář, který by nejen byl vtipnější, ale zároveň by také dával více smysl, nebylo by v něm tolik nakousnutého, nedopovězeného a nevysvětleného. Navíc Jiří Mádl je v hlavní roli děsný, neustále se pitvoří a tím na sebe bohužel strhává pozornost. Vlastně jen třem hercům - spolehlivým bardům Viktoru Preissovi a Borisi Hybnerovi a také sympatická Evě Josefíkové se tuhle "Mádlovu kletbu" podaří alespoň na pár vzácných chvil zlomit. A stopáž 120 minut? Minimálně o půlhodinu přehnaná. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když se člověk dejme tomu ve 40 letech ohlédne zpátky a zjistí, že lituje něčeho, co nikdy neudělal a přitom to udělat mohl. Možná kdyby to udělal, byl by jeho život jiný, možná lepší, možná horší, ale jiný. A právě s takovou myšlenkou si tento zajímavý film pohrává. Já jsem na nápad tvůrců přistoupil a film jsem si naprosto perfektně užil, prostě to byla úžasná jízda, která mi utekla velmi rychle. A to říkám i přesto, že Jiří Mádl je v současnosti jedením z mých nejméně oblíbených herců, ale zde mi příliš nevadil, respektive dalo se to s ním přežít především díky zajímavému a originálnímu ději. Já sám bych si rád dospívání v socialismu vyzkoušel, takže se přiznám, že jsem hlavnímu hrdinovi hodně záviděl, že měl možnost se z dnešní uspěchané a konzumní doby půřesunout do poklidného a ospalého období konce socialismu. Když to tedy shrnu, tak super děj plus kvalitní herecké výkony, obzvláště výkon pana Táborského a rodičů hlavního hrdiny, rovná se má spokojenost. Filmu tedy po zásluze uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších komedií o mladých za poslední léta. Podobně jako třeba Snowboarďáci neřeší akutní problémy lidstva, někdy se dotýká trapností, ani ten příběh extra neokouzlí, ale tady jde o srandu a navíc je tak krásně nostalgickej a povzbuzující, že nejde ho nemít rád. Určitě víc takovýchhle, než nějakou pseudozábavu „ze života“. Plus hafo známých tváří, dobře odvedených rolí, plno, narážek, dobrý muziky... Eva Josefíková... # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 8 | humor 5 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že jsem dobře bavil, dílem za to může zápletka a dialogy a dílem vzpomínky na mé balení holek na škole. To ani nebylo balení, to byli spíš fiaska telete obecnýho. Musím říct, že v Mádlu jsem občas docela poznával. Mimochodem Jirka mě svým hereckým výkonem opět velmi příjemně překvapil. Filip Blažek je sympťák kterýmu jeho role skvěle padla a vůbec celej hereckej ansábl hlavně epizodky naší střední a starší herecké generace působily mile a pozitivně. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Na začátku filmu při rozhovoru Petra s Marií (Jitka Čvančarová), má Marie blůzku se šálou či šátkem. Střídají se záběry, kdy má Marie šálu přehozenou přes rameno a kdy jí oba konce visí dolů. (PavelGr.)
  • Filip Blažek nosil ve filmu čočky, aby měl hnědé oči. V běžném životě má oči modré. (Scelleton)
  • Vo filme hrajú niekoľko menších rolí tiež populárne žuvačky Orbit, ktoré sa stali hlavným partnerom filmu. O žuvačky sa zvádza bitka v škole, žuje sa v aute, doma a predávajú sa aj v Tuzexe. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama