Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (969)

Hild 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je zpátky, pro někoho možná nudné a obyčejné drama o tom, jak si alkoholik musí přiznat, že je alkoholik, pro mě však téměř dokonalé drama, které právě díky pevnému uchopení Zemeckise a dobrému scénáři v žádném dialogu neztrácí náboj a navíc Denzel Washington dokáže utáhnout všechno, právě on posouvá celý film o úroveň výš. Celá pasáž s pádem letadla je perfektně natočená a líbilo se mi celé to téma, kdy člověk sice může zachránit spoustu životů, ale někdo zkrátka musí zaplatit za ty, které zachránit nedokázal a vše je jen boj o peníze, ve kterém pro nějaké hrdiny zkrátka není místo. Jsem šťastná, že se Robert Zemeckis vzpamatoval, vykašlal se konečně na ty své pokusy s technologiemi a vrátil se k tomu, co mu jde nejlépe, tímto filmem ukázal, že na něho ještě zapomínat nemáme. Silné 4* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Denzel je opět Nezastavitelný, akorát tentokrát ještě k tomu chlašče a smaží, což mu pěkně zatopí u jeho zaměstnavatele, který, jako každý jiný, zaměstnance v náladě nestrpí. Když k tomu přihodíte fakt, že je pilotem, který křápne na zem s letadlem plným lidí, tak už si to drámo dokážete představit. Je to za tři a půl hvězdy, ale Denzela mám rád, tak dávám čtyři. Začátek je výbornej, konec taky ujde, ale prostřední část filmu je šíleně čitelná a nudná. Film mohl být o půl hodiny kratší, nic by se nestalo, ale za podívání to stojí. 70% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No co bylo toto za kokotinu? dalsi film kterej nema v cervenych cislech absolutne co pohledavat vychlastanej a vyfetovanej Denzel predvede zazracnej manevr skoro vsechny zachrani ale i tak ho ty svine chtej potopit on dela vsechno proto aby se tak nestalo a nakonec svedomi zahryze a potopi se sam jako sorry ale mame tu dalsi zplacaninu vyustenou do naprosto predvidatelnyho a za kazdou cenu nasilne nasroubovanyho patetickyho konce Washingtonovy coby prosedivelymu cernymu trpiteli tu nezeru ani dobrej den a jak to cely dopadne s tim sebepokanim mi bylo jasny uz nekde v pulce filmu navic ta scena kdy se borec pred tim zaverecnym slysenim vyleje jak hovado a aby byl ready tak jeho obhajci zavolaji jeho kamose se kterym vysnupe par lajn a oni mu pak za to jeste zaplati tak to bylo doslova WTF to ma bejt jako seriozni drama jo? no nevim ja cekal ze dostanu nejakej strhujici film z poradnymi technickymi detaily a serioznim zpracovanim a misto toho sem obdrzel priblblou moralitu na tema alkohol a drogy jsou svinstvo no tak to je teda sakra slaby ne ze by to vylozene neslo dokoukat to zase ne ta uvodni pasaz je slusna a mohli ji klidne zdramatizovat a protahnout na ukor ty nudy a zabijackych dialogu ktery vyplnujou zbytek filmu ale od Zemeckise bych teda cekal vic ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Robert to opět režijně dává a scénu havárie letadla můžeme bez bázně a hany klidně zařadit do poličky s názvem "výborný". Samotný příběh mě hned na začátku zfascinoval, protože vidět nachlastanýho a sjetýho pilota, kterak se chystá na cestu s mnoha cestujícíma na palubě, je fakt těžkotonážní pointa. Na základě takovýho úvodu se na film dívá až dokonce samo. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Obyčajná dráma s výborným hereckým výkonom. Denzel dokazuje svoje herecké kvality vo filme, ktorý v skutočnosti nie je ničím iným výraznejšie zaujímavý. Všetko podstatné sa odohrá v úvode a následne sa už len pozeráme na one-man-show. Ostatné filmové roviny nijako výrazne neočaria a z toho dôvodu nemôžem hovoriť o niečom inom než obyčajnej (áno, povedzme celkom slušnej) dráme. Povedal by som., že celý film je vystavaný na myšlienke toho aké sú drogy a chlast zlé. Do toho celého je úplne zbytočne vsunutá dejová zložka (s hlavnou ženskou predstaviteľkou), ktorá však pre potreby filmu nemá žiaden význam. V skratke - okrem Denzela (,Goodmanových vstupov) a leteckého (ne)štastia nám už tento film nič viac neponúka ... ale ten Denzel to celkom slušne celé ťahá :) Makes me wanna sniff some lines and go fly a jet! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Aj keď bol film kritizovaný za nepresné vykreslenie pilotov a za fyziku týkajúcu sa lietania, mnoho alkoholikov uviedlo, že presne zobrazuje závislosť. Niektoré stretnutia anonymných alkoholikov používajú scény z filmu na vizualizáciu účinkov alkoholizmu. (megajalec)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Příběh připomíná událost z roku 2001, kdy kanadský kapitán Robert Piche klouzavým letem bezpečně přistál s Airbusem 330, kterému došlo palivo. Zachránil tak 306 pasažérů od jistého neštěstí. Přes noc se stal hrdinou, ale záhy poznal odvrácenou stranu slávy, a to když novináři odkryli jeho dlouho zapomenutou kriminální minulost a soukromý život. (Kritiq)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama