Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (970)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Let je Denzelovou krasojazdou, elegantne riadenou Zemeckisom, ktorý vie vštepiť každej scéne adekvátny rytmus a nebyť tej dlhej stopáže ... a nebyť toho politicky korektného záveru ... a nebyť tej náhlej dávky poučenia, ktorá film trochu zbabelo, no pochopiteľne vytiahne z šedej morálne zóny a urobí z neho uvedomelý biják pre celú rodinu, mohli sme tu mať ďalšiu klasiku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zemeckis sa nikam neponáhľa, neviem, či tak dlho hľadal vhodnú tému na zfilmovanie. Každopádne vybral minimálne dobrú tému. Po výbornej adrenalínovej havárii lietadla, vlastne už i počas nej sa v duchu pýtate. "Tak a teraz je to hrdina alebo ožran zrelý za mreže?" Táto dilema drží celý film nad vodou, aj keď nejakých 20-30 minút po havárii film trochu stráca dych. D. Washington je tradične stávka na istotu. Samotný záver pred súdom, kde sa pri pohľade na mŕtvu kolegyňu v kapitánovi niečo zlomí, mi veľmi nesadol a zdalo sa mi, že iba "efektívne" naplnil ten typický poučný záver "ala hollywood". Neviem prečo režisér zvolil to najmenej zaujímavé ukončenie príbehu. Aj preto slabé štyri hviezdy. 70%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak pilota, kterej si musí dát ráno lajnu koksu, aby byl vůbec schopnej dojít na letiště, a pak se přímo v pilotní kabině posilňuje vodkou, jsem v žádnym jinym filmu ještě neviděl. Proto mě začátek docela zaujal, protože jsem zase čekal nějakou postavu hrdinnýho pilota, kterej nemá jedinou špatnou vlastnost. Tady hlavní postava rozhodně neni žádná černobílá šablonka. Ale po docela efektnim pádu (nebo nouzovym přistání) letadla celej film jaksi uvázne na mrtvym bodě. Pořád jsem čekal, kdy teda Denzel Washington vystoupí někde na skupinový terapii a bude následovat něco jako: "Ahoj, já jsem Whip a jsem alkoholik." - "Ahoj Whipe" - "Alkohol mi způsobil tohle a tohle a blablablabla...." Jenže ono to pořád nepřichází a dokola sledujete, jak Denzel Washington pořád vylejvá obsah lahví do umyvadla, aby si druhej den šel koupit zase nový zásoby. K tomu ještě dokola nějaký kecy o bohu, kdy dokonce jedna z vyšetřovacích verzí pracuje s tim, že poruchu na letadle způsobila boží vůle. To jsem fakt nevěřil tomu, co slyšim. No nakonec k tomu přiznání po 2 hodinách teda dojde, akorát to neřekne nikde na skupinový terapii, ale nechá si to pro jakousi komisi, která vyšetřuje letecký havárie. Takže místo potlesku od ostatních alkoholiků si vyslouží pár let za mřížema. No možná by to bylo se zavřenejma očima i na 3 hvězdy, ale ten závěrečnej proslov v kriminále byl tak neskutečně sračkózní a patetickej, že dávám hvězdu dolu. Jinak jsem se těšil na Johna Goodmana, ale ten se ve filmu ukáže dohromady asi tak na 10 minut. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZRADIL JSEM DŮVĚRU VEŘEJNOSTI“...... /// O tom, že havárie letadla stojí za hovno a alkáč je největší kocour. A taky vo tom, jak se s tím dá – nedá vyrovnat a ještě si zkusit zachránit prdel. Sere mě chování Whipa, ale kromě tý scény s letadlem kopytama navrch, není moc vo čem psát. Vona totiž ta Boží vůle v nalezení odvahy přestat lhát přichází dost pozdě. Přemrštěná stopáž, polovina informací je zbytečná…. povedl se závěr a parádní je havárka ….2* nebo 3*? S povzdechem jdu optimisticky vejš, páč tohle mohlo bejt drama jako prase. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jakej film mně v letadle nepustěj. 2.) Jsem alkoholik. Jsem alkoholik? (to s tím kokainem jsem ještě nezkoušel….) 3.) Thx za titule ,,ACIN“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No co bylo toto za kokotinu? dalsi film kterej nema v cervenych cislech absolutne co pohledavat vychlastanej a vyfetovanej Denzel predvede zazracnej manevr skoro vsechny zachrani ale i tak ho ty svine chtej potopit on dela vsechno proto aby se tak nestalo a nakonec svedomi zahryze a potopi se sam jako sorry ale mame tu dalsi zplacaninu vyustenou do naprosto predvidatelnyho a za kazdou cenu nasilne nasroubovanyho patetickyho konce Washingtonovy coby prosedivelymu cernymu trpiteli tu nezeru ani dobrej den a jak to cely dopadne s tim sebepokanim mi bylo jasny uz nekde v pulce filmu navic ta scena kdy se borec pred tim zaverecnym slysenim vyleje jak hovado a aby byl ready tak jeho obhajci zavolaji jeho kamose se kterym vysnupe par lajn a oni mu pak za to jeste zaplati tak to bylo doslova WTF to ma bejt jako seriozni drama jo? no nevim ja cekal ze dostanu nejakej strhujici film z poradnymi technickymi detaily a serioznim zpracovanim a misto toho sem obdrzel priblblou moralitu na tema alkohol a drogy jsou svinstvo no tak to je teda sakra slaby ne ze by to vylozene neslo dokoukat to zase ne ta uvodni pasaz je slusna a mohli ji klidne zdramatizovat a protahnout na ukor ty nudy a zabijackych dialogu ktery vyplnujou zbytek filmu ale od Zemeckise bych teda cekal vic ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy kapitán Whip (Denzel Washington) leží v nemocnici, spí během bouřky odkrytý, ale hned v dalším záběru má deku až ke krku. (Timak)
  • Příběh připomíná událost z roku 2001, kdy kanadský kapitán Robert Piche klouzavým letem bezpečně přistál s Airbusem 330, kterému došlo palivo. Zachránil tak 306 pasažérů od jistého neštěstí. Přes noc se stal hrdinou, ale záhy poznal odvrácenou stranu slávy, a to když novináři odkryli jeho dlouho zapomenutou kriminální minulost a soukromý život. (Kritiq)
  • Nadine Velazquez (Katerina Marquez) v rozhovore uviedla, že hoci nebola nervózna z toho, že musí byť v scéne v spálni s Denzelom Washingtonom (Whip Whitaker) úplne nahá, jeden bod počas natáčania ju znepokojoval. V úvodnom zábere sa jej postava mala potulovať po miestnosti nahá a obliecť sa po večernej párty a je tu okamih, keď nemá oblečenú spodnú bielizeň, zohne sa, aby niečo zdvihla z podlahy, a postava Washingtona pozerá zozadu na ňu. Velazquez povedala, že cíti, že sa to zdá príliš veľa. Požiadala teda vizážistku, aby jej na zakrytie intímnych partií dala kúsok telovej farby, ktorú by mala nosiť na nich. Potom sa cítila dobre, aj keď túto scénu niekoľkokrát natočili. (megajalec)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama