Reklama

Reklama

Tohle je obchod s drogami. Tady se náhody nedějí. Victor Lanoux a Marlene Jobertová v hlavních rolích francouzského thrilleru (1980). - Helena Valangerová pracuje na radnici v kanceláři prvního náměstka. Je spokojená se svou prací, šťastná v manželství. Jednou se náhodou seznámí s jakýmsi Novakem. Netuší, že vše je dopředu připraveno: Novak je policejní komisař a ona má být součástí jeho plánu. Chce usvědčit jednoho z předních mužů města z obchodu s drogami a potřebuje někoho, kdo pracuje na radnici. Helena se dostává do nebezpečné hry, ve které je ohrožen i život jejího dítěte. Hvězdou francouzského filmu Špinavá záležitost je sympatická Marlene Jobertová (Manželé z roku II), v roli komisaře Novaka si připomeneme charismatického Victora Lanouxe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. Protože tempo není žádné a napětí chybí. Nejsme ani v nejistotě, kdo je vrah nebo pachatel. Pokud si nepřečtete dopředu obsah, můžete zpočátku lehce tápat, proč a co se to děje, pak se ale galérka vyjádří a už jste v obraze. Příjemný dabing z Barrandova a hodně es i v malých rolích (Heřmánek, Kanyza, Novotný, Trávníček). Ve filmu to nebylo řečeno, ale podle všeho se natáčelo v Le Havre. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = IX./ 1983 - réžia českého znenia (ÚPF) = MIROSLAV KUBIŠTA --- krásnu Marléne dabuje MARIE DRAHOKOUPILOVÁ - ČT to našťastie uvádza s pôvodným kinodabingom. --- Komisár Novak (V. LANOUX) rozohrá intrigánsku hru aby za každú cenu rozbil obchod s drogami, ktorému šéfujú miestni "hlavouni". Ohrozí tým nevinnú ženu a rozhádže jej dovtedy pomerne idylický život. Myslím, že neprezradím MEGASPOILER, ale napriek komisárovmu úsiliu je jeho snaha "donkichotská" a verne kopíruje machiavelistickú realitu naznačenú už v POLICAJNEJ INŠPEKTORKE. (29.6.2009) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film nielen o obchode s drogami, ale aj trochu kriminalky - nie je to polizzioteschi s vybuchmi a autonahnackami, prednostou filmu je atmosfera a pochmurny koniec. Hlavnymi hviezami boli pre man Victor Lanoux /Blazniva dovolena v Evrope/ a Marlene Jobert a mladeho Christophera Lamberta. Tempo bolo, ale obcas nudilo a atmosfera tiez mohla byt lepsia : 70 % ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nuda zabalená v podobě francouzské kriminálky, která mě naprosto neoslovila a zanechala po celou dobu chladným a naprosto nedotčeným jakoukoliv postavou nebo příběhem. Celé mi to přišlo hrozně hloupé... Promarněných 89 minut a další film, který už vážně nikdy vidět nechci, protože pro mě nepřináší nic zajímavého. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Vcelku zručně natočené kriminální drama. Detektiv Novak (Lanoux) se již nějaký čas snaží vyřešit případ obchodu s drogami, do kterého jsou zapleteny také politické špičky. Aby případ vyřešil, zatáhne do něj sekretářku Helenu Valangerovou (Jobert) a využije ji k získání důkazů. Helena přes počáteční váhání nakonec přistupuje na Novakovu hru, přestože to pro ní a pro její rodinu znamená velké nebezpečí. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama