Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Z koľko percent je tento príbeh pravdivý?"...."Zo 100..." Po tejto vete v úvode som čakal niečo úžasného, príbeh , ktorý sa len tak nevidí. Tesne pred záverom som začínal bilancovať, čo tak originálneho som vlastne videl. Údajne nevinného, úchylného vraha, ktorého prepustia na slobodu? Nadržanú N. kidman, ktorá až v krajine močiarov zistí, že šľapla vedľa? M. McConaughey, ktorý je teplý a rád to s černochmi? Najväčším prekvapením je J. Cusack roli vraha, o ktorého prepustenie N. Kidman neúprosne bojuje. Keby tušila, koza...Že z filmu neostal čistý blábol, môžu ďakovať iba jemu. Záver bol na filme najlepším, tá atmosféra opusteného miesta v lesoch bola dobrá, mohlo sa z toho vytrieskať viac. Nekompromisné riešenie mačetou oceňujem, tu nebolo miesto pre hrdinov, ale to plávanie vo vode plnej krokodílov si mohli odpustiť. Nevydržal by tam ani 30 sekúnd...60%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický casting zasadený do atmosferického prostredia a so zaujímavým príbehom a výsledok je taký nemastný neslaný? Kľúčový problém je nesústredený scenár, ktorý nedokáže vytiahnuť nosné motívy a rozprávať príbeh. Podľa toho, čo som čítal na wiki, Daniels sa dosť zásadne odklonil od predlohy a úplne zadupal hlavný motív knihy, ktorý tu síce je, ale takmer ho nevidno a cesta k nemu je nedôveryhodná (SPOILER: dvaja novinári vyfabrikujú pre slávu časť reportáže, ktorá vedie k oslobodeniu zločinca, ktorý následne zabije svoju ženu, z čoho má hlavný hrdina pocit viny: KONIEC SPOLERU). Tak keď má prísť klimax a vykúpenie, nedáva to zmysel, lebo miesto toho, aby sa budovala nosná línia, príbeh sa odkláňa do rôznych strán a ostáva len pachuť premárneného potenciálu. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film svojou retro aplikáciou a nenáročným spracovaním môže navodiť stav bez tiaže, ale ja som sa celkom do toho zahryzol a nechal sa unášať. Možno aj preto, že raz za čas mi padne v hod vybočenie z komerčnej atmosféry, plnej efektov a trikov. O to viac musí lepšie pracovať herecká dominantnosť, ktorá nesmie pôsobiť váhavo. V tomto prípade výber hercov a ich účinkovanie naplnilo spomenutú požiadavku. N. Kidman som v barbie šatách ani nespoznal M. McCounaugey nesklamal a prekvapil ma aj mladý Zac Efron. Všetci svoje role hrali presvedčivo a dokonca aj J.Cusack, ktorý pôsobil ako skutočný prípad pre psychiatra. Okrem krútenia sa mladého Jacka v rodnom hniezde, ktorý prepadol láske k staršej barie, sa tu pretriasa veľa ďalších zaujímavých vzťahov a citeľné je aj nabúranie pomeru černochov a belochov podobne ako to bolo vo filme Farba citov. Proste príbeh podaný reálne a miestami sa treba čudovať čo ľudia dokážu. Takže u mňa 60% je minimálne hodnotenie. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Film odohrávajúci sa na rozhorúčenej Floride nám sľubuje aj horúce chvíľky.Tak tam bolo ale horúco.Som to cítila až sem.A nebolo len dusno na pobreží,ale aj dusno celkovou atmosférou.Skvelé obsadenie hercov.Všetci tam hrali to,čo tam hrať mali.Cusackovi v roli väzňa/psychopata som verila každé slovo,každé gesto a pohľad. Kidman vniesla do filmu iskru,svetlo,prežiarila,oživila..Popasovala sa z dosť rozpačitými scénami. Medzi také najvýraznejšie scénky ,,kričí" scéna,ktorú by som kľudne označila za erotickú scénku roka,a síce telepaticko-orálny sex (vo väzení).Kidman to zahrala parádne a hlavne ku spokojnosti Johna.Je to Bohyňa.Zac Efron opäť chameleon.Jeden človek by ho nespoznal.Prekvapil nielen po fyzickej stránke,ale aj po stránke hereckej.Film prístupný jednoznačne od 15 vyššie.Hudba ma brala - vzrušujúca,úžasná,motivujúca.Tento snímok ma strašne oslovil.Nemám problém si to odpozerať s odstupom času ešte raz..Výborný nápad a dakujem im za tie dusné chvíľky,ktoré nám pripravili na horúcom pobreží.A aj vdaka takýmto snímkam sa mrazivé zimné mesiace stávajú o troška znesiteľnejšími.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem snad jediný, kdo u sebe nosí mačetu, ne?" Nemohu být reportérem New York Times, protože nejsem černoch z falešného Londýna, nekouřím po večerech ztopořené ptáky, neutahám aligátora při plaveckých závodech a důležité informace si před zveřejněním obvykle ověřím. Nicméně tohle investigativní vytahování psychopata z basy mne celkem bavilo, i když některé scény (útok medúz, Wardův teplý večírek či návštěvy vězení) scénárista rafinovaně tak přetunil, že z celkem napínavé podívané vyslintal dost nevyrovnaný blábol. Ovšem proměna kdysi romantického Cucáka v nadržené hovado byla vynikající a já mu tleskám všemi svými zakrvavenými mačetami. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama