Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Bez kontextu k tomu, kde se to promítalo, je to normální, velice průměrný film. Ale kdybych to viděl v soutěži na nejprestižnějším světovém festivalu, tak se tomu popravdě řečeno budu smát taky a velmi kritickým a odmítavým reakcím se nedivím. Tohle nemá v hlavní soutěži co dělat. Nepřehledný a nudný příběh (zajímalo, respektive mohlo vůbec někoho zajímat co se tam děje?) a zneužívaní soulových hitovek k iluzi toho, že film má jakýsi drajv - samozřejmě že ve skutečnosti žádný nemá (žádná druhá Jackie Brown se v tomto směru opravdu nekoná). Ke třetí hvězdě se to blíží jenom díky Nicole Kidman a těm pár minutám, kde byl Cusack, jakkoli ho jinak příliš nevyhledávám. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy se člověk dostane do deprese, kdy mu všechno připadá marné, děsné a zlé uprostřed nevysvětlitelně krutého světa. Nejlepší je takové momenty přestát s pomocí prášků, chlastu nebo přátel. Jenomže tady se rozhodli natočit film a otrávit tak nejenom sebe, ale i diváky. ____ Americký Jih pozdních šedesátých let je tak plný hnusu, špíny, odporných lidí a vztahů mezi nimi. Z panoptika hrůz se vymyká jen andělská černošská služebná, která děj komentuje, aby mu rozumělo i tupější publikum a nevýrazný hlavní hrdina, který si z morální pustiny nakonec odnáší zlomené srdce a vnějškově je poznamenán jizvami od žahadel medúz - nejspíš jako metafora, že z toho pekla nikdo neodejde bez šrámů. ___ Čím dál větší odpornosti jsou zobrazené dost expresivně (močení, střeva, zahnívající močál, špinavý sex ve špinavé kuchyni atd.). Scénář se v tom vyloženě bahní. Ale už mu nezbývá dost sil na nějakou silnou hlavní linku, spíš jsou to jen epizodky na téma: co bychom tam mohli ještě vrazit odporného. Konec je useknutý a docela nechtěně legrační. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Všichni se ptají, jak to vlastně tenkrát bylo............ CITÁT - Moat Country vítá unionisty i negry...........a na parkovišti stojí kůň....... Okolo 27 minuty jsou povedené záběry lehce podobné, nebo spíše stejné pro komiksové rozložení obrazu, ikdyž se o komiks nejedná. Následující scéna je zase lehce erotická, ikdyž se nejedná o erotický film. CITÁT - Roztáhni nohy......... Tohle se povedlo, chcal jsem smíchy. Zatím však nevím, kam snímek zařadit, to naše škatulkování nás jednou uškatulkuje. Doba ve které se příběh odehrává je plná nenávisti a rasismu. Ve filmu je to cítit skoro v každé scéně. Podivná doba, která se motá okolo jednoho člověka, možná vraha a jeho oběti. Ve filmu je dobrá hudba, povedená kamera, erotika a hlavně vypravěč, respektive vypravěčka. To byl velmi dobrý tah. Film se tak hodně přiblížil k žánru Noir. Jenže na styl Noir to má až moc barev, na erotický to má málo erotiky, na krimi to má málo vražd a vyšetřování provádí reportér. Že by to byl polodokument? Scéna "Chcaní na pláži" nás zase zavádí do trochu jiného žánru. CITÁT - Do prdele!!!....... Ke konci filmu se to ještě zamíchá a priority, které jsme si vytvořili se otočí. To aby toho nebylo málo. Jde o lidský život nebo jen o článek do novin? Nebo jde o článek do novin a jen o lidský život? CITÁT - Nemáš mi motat hlavu.......... A na samotný konec asi každému dojde, jak to vlastně bylo. Natočeno podle stejnojmenné novely Pete Dextera. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Z koľko percent je tento príbeh pravdivý?"...."Zo 100..." Po tejto vete v úvode som čakal niečo úžasného, príbeh , ktorý sa len tak nevidí. Tesne pred záverom som začínal bilancovať, čo tak originálneho som vlastne videl. Údajne nevinného, úchylného vraha, ktorého prepustia na slobodu? Nadržanú N. kidman, ktorá až v krajine močiarov zistí, že šľapla vedľa? M. McConaughey, ktorý je teplý a rád to s černochmi? Najväčším prekvapením je J. Cusack roli vraha, o ktorého prepustenie N. Kidman neúprosne bojuje. Keby tušila, koza...Že z filmu neostal čistý blábol, môžu ďakovať iba jemu. Záver bol na filme najlepším, tá atmosféra opusteného miesta v lesoch bola dobrá, mohlo sa z toho vytrieskať viac. Nekompromisné riešenie mačetou oceňujem, tu nebolo miesto pre hrdinov, ale to plávanie vo vode plnej krokodílov si mohli odpustiť. Nevydržal by tam ani 30 sekúnd...60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey se začíná pěkně vybarvovat, což je pro diváka jenom dobře. Vlk z Wall Street, Obhájce nebo Klub poslední naděje, to jsou ty důvody, proč už ho nemusíme brát jen jako pohledného tajtrdlíka, který při každé příležitosti shazuje triko a producíruje se nahoře bez. Že je nesmírně zajímavý herec, dokazuje i tady. I když se bohužel objevuje v látce, která je tak trochu divným paskvilem. Dusno, bažiny, špinavost, slizký John Cusack, na lidi močící Nicole Kidman, zvláštní žánrový rozptyl. A tak nějak rychle zapomenutelná práce. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama