Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (239)

javak810i 

všechny recenze uživatele

V tomto velmi solidním dramatu dokázal Richard Gere, že ještě nepatří do starého železa. Co si budeme nalhávat, film stojí z velké části právě na (jeho) dobrých hereckých výkonech a skvělém soundtracku. Nebýt pár hluchých míst a trochu neuspokojivého konce, mohly to být velmi dobré 4 hvězdičky. Takhle jen "s odřenýma ušima." Každopádně to bylo lepší, než jsem čekal. Viděno na ČSFD projekci 2.4. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE ASPOŇ 50 VĚCÍ, NA KTERÉ ČLOVĚK ANI NEPOMYSLÍ. A ČÍM VÍC ČASU UPLYNE, TÍM VÍC LŽÍ SE PRONESE, A TÍM TO PRO NĚJ BUDE HORŠÍ.....“ /// Robert je úspěšný (starší) muž. Tlemí se z obálky Forbesu, má velkou a milující rodinu, tryskáč, ale … JAKÁ JE TVOJE TEMNÁ STRÁNKA? Co účetní záznamy? Nebo spíš milenka? A kurva….…. jo, když se to sere (povídej mi vo tom! Koza sa ti oběsila ty milionářu blbé…. no tak hustý to zase není, ale…). Richarde, Richarde, ty tyhle týpky umíš! Věřím Ti do morku kosti a jen nevím - to Ti mám jako fandit, nebo co? Baví mě to (takže mu fandíš…kapitalistovi… Počkej po volbách!). Žádnej mega příběh, dech beroucí zvraty….., jen kus života úspěšnýho hajzla, kterej není úplně blbej (příběh, i když ani …), se solidní zápletkou a kapkou dramatickýho napětí s milionářskou klikou. Možná to trochu přepálím, ale fláknu 4*, páč se mi to líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milionář a zajímá mě, jak se jinde vysekávaj z průseru. 2.) Su milionářova milenka a zajímá mě, jak mu udělat pořádnou pakárnu. 3.) Thx za titule ,,Kris004“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné a nečakané prekvapenie! Filmy s (ne)stárnúcim Richardom Gerem už mám tendenciu radiť k tým "menej významným", Arbitrage je našťastie výnimkou. A to výnimkou viac než podarenou. Dej filmu nie je prakticky ničím originálny alebo jedinečný, ale scenárista (zároveň režisér) dokázali aj z prevarených ingrediencií pripraviť veľmi chutný pokrm. Prakticky každá línia vo filme je funkčná, napätie je akurátne dávkované a toho, čoho som sa obával najviac (nejakého debilného twistu alebo klišoidného výústenia) sa nekonalo ani náhodou, pričom ten konečný radikálny strih považujem za vynikajúce riešenie (ale viem si predstaviť množstvo ľudí, ktorý to budú vidieť opačne), argumentujúc tým, že všetko podstatné bolo predsa povedané pred tým, aj medzi riadkami, čo sa týka profilov osobností aj všetkých vysvetlení... Btw povedal niekto Timovi Rothovi, že toto je iný film a už nehrá Dr. Lightmana?:) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když se to kazí, tak s plnou parádou. Robert Miller (Richard Gere) by mohl vyprávět. Od ženy k milence, dcera prudí, prachy v kopru, tedy v Rusku a divák si tak říká, co by se ještě mohlo stát. A stane se, ne jen jedna nebo dvě věci, ono se jich stane za celý film nespočet. Když už se z jedné dostane, druhá klepe na dveře. CITÁT Jsem už starý..... Za vším však hledejte peníze, ty jsou hybnou silou příběhu. A kdo pořádně sleduje nervozní chování pana Millera, jeho neustálé kalkulování a jeho pocit "PENĚZ" nebude vůbec na konci filmu přemýšlet, jak to dopadlo. Prostě to snad hned každého napadne. A k hereckému obsazení bych napsal, že vlastě Gere je jediný usměvavě pěkný herec na place. Susan už to má skoro za sebou a Brit i blond vypadá jak Brit ze Skotského poloostrova. Povedený snímek, dobrá hudba a zajímavý konec. CITÁT - Dámy a pánové Robert Miller........... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když finanční šíbr Ríša prolétá svou přefouknutou bublinou kaktusovým hájem, vždycky mu zůstává možnost volby, která jej mezi bodlinami bezpečně provede.. Sic mimo galaxie Margin Call a Michael Clayton, vesmír je to stejný. Studený pragmatismus a semknutí na všech potřebných úrovních zajistí, že kapela bude vyhrávat dál a s tím, že nějaké tóny budou znít ještě více falešněji, se už vyrovnáte. Nahoru to vydatně táhne zachycení atmosféry odcizeného světa, kde jsou peníze klíčem ke každým dveřím, Martinezův ambient i Jareckiho dějové linky propojující scénář. Ty filmové reflexe dravého kapitalismu jsou tak kruté, že by se člověk nejraději všeho vzdal a šel popíjet krabičák pod most.. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Meno sudcu vo filme, Rittenband (Tibor Feldman), je meno skutočného sudcu rozhodujúceho v mnohých prípadoch celebrít, vrátane súdu s Romanom Polanskim v sedemdesiatych rokoch. (S3MIR)
  • Ve filmu postava Richarda Gera slaví šedesátiny, herci bylo však při natáčení o tři roky víc. (jenik71)

Reklama

Reklama