Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

Claw 

všechny recenze uživatele

První díl se mi moc nezamlouval. Na rozdíl od většiny hororových nadšenců jsem jím byl docela znuděn. Moc mě to prostě nebavilo, hrálo se to na víc, než na kolik to mělo. U druhého dílu je tomu naopak. Právě že film ze sebe nic moc nedělá, je to takové akční brutální Béčko, které má ale od začátku spád. Od začátku se na diváka leje krev, Gore scény a brutalita je na diváka pravidelně sypaná v dostatečně přiměřených dávkách. Má to perfektní vizuál, je to šílená a úsměvná vykrádačka série "Saw", ale líbí se mi to a zamlouvá. První díl 3/5, tady trochu nadhodnocuji. /70%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jatka! Zadání tvůrcům zřejmě znělo: Rozsekejte co nejvíce lidí na maděru! Kombajn na diskotéce byl velkolepý, kam se hrabou sprchy z Bladea, nebo lopatky vrtulníku z 28 týdnů poté. Film z velké rodiny Saw si na nic nehraje, předkládá jen mnohokráte omleté téma - dům+pasti+oběti+maniak v masce = cisterny krve a kruté smrti. Pokud divák ví, do čeho jde, a pokud je na tento typ filmů naladěn, pak není co řešit. Ostatní, pokud nemají potřebu proložit si intelektuální nezávislou scénu béčkovým masakrem, nechť raději zhlédnutí vynechají, ušetří si tak čas i duchaplné komentáře o tom, že tohle tedy opravdu nečekali. ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá je s hodně sedřenýma ušima... s Collectorem uříznutýma ušima. Děj byl dost blbý, postavy se chovaly hrozně hloupě, ale udělané to bylo hezky a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. Na začátku zabodoval diskotékový kombajn na lidi, pak nějaký čas úřaduje scénáristova bezradnost a hloupost, ale v druhé půli se to docela slušně rozjede. Josh Stewart opět zazářil, líbí se mi téměř homosexuálně (chovám sympatie k lidem s utrpením vrytým do tváře, ovšem snášejících ho statečně, ne k ufňukánkům). Upozornění pro diváky: "Před upotřebením vypnout mozek a nepřemýšlet!" Doufám, že bude trojka. Zajímavost - Josh Stewart má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů: VIRESCIT VULNERE VIRTUS (Mužnost sílí utrpením). Skvělé heslo a skvěle k tomuhle filmu sedne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak zklamaný rozhodně nejsem ale i tak přiznávám že je to trošku slabší než první díl. Nicméně se u mě nejedná o takový sešup dolů jako třeba u Hatchet série. Tohle byla taková celkem slušná jednohubka. U mě film vyhrává díky konci. Spoiler mám hodně rád když takovýhle hovado dostane na konce na prdel KONEC SPOILERU. Jinak je to klasická dvojka, více akce(to špatné), více mrtvol(což je dobré ale zase scéna na diskotéce mi přišla taková zbytečně urychlená). Herci mi přišly v pohodě a hlavní hrdina je poměrně sympaťák. Moc se mi ale na druhou stranu nezamlouvala postava tý ženský co jí tam Collector chová. Film který má jen a jen bavit a to se u mě splnilo i přes těch pár neduhů. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama