Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (295)

castor 

všechny recenze uživatele

Někdo je numismatik, jiný filatelista, další třeba akvarista. Jsou ale tací (alespoň podle amerických scénářů), které rajcují torza lidských těl. Vše je samozřejmě těžce nucené a přepálené (kdyby opravdu došlo k úvodní senosečové scéně z diskotéky, k případu by byly okamžitě přivolané stovky zapálených detektivů), přesto bezvýchodnost situace v labyrintu smrtících pastí přidává téhle krvavé pohádce nějaké ty body navíc. Strach, zoufalství, bedna, a jedeme v tomhle solidním tempu a sympaticky úsporné délce na další level. Do toho všeho řemeslná režie a hlavní hrdinka v podání subtilní Emmy Fitzpatrick, která není jen dalším masem na porážku. Od toho tu jsou jiní a není jich zrovna málo!! Úsměvná jednohubka, která neublíží, i když nelze přehlédnout, že jakmile se scenáristé dostanou do úzkých, vymyslí první kravinu, jen aby děj posunula zase trochu kupředu!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvrhlý a nemluvný zabiják v masce se podruhé vrací na scénu, aby v komplexu opuštěného hotelu protkaném pastmi, zmasakroval pěknou řádku těl. Má od minule ještě nějakou rozdělanou práci a rád by už měl svoji sbírku "broučků" kompletní. Když šílený Marcus Dunstan před třemi lety přišel se svým debutovým přírůstkem do hororového subžánru torture porn s názvem The Collector, bylo tak nějak jasné, že se zabijákem libujícím si ve sbírání lidských těl nevidíme naposledy. S novodobým "entomologem" si dá opětovnou schůzku zase a jen otrlý divák, a kdoví, třeba se nám tahle série ještě do budoucna rozroste. Klady: první díl si pohrával s hororovou atmosférou jeho pokračování sází na více akce a více gore, dobrý vizuál, zabiják začíná mít charisma, minimum dialogů, stylové scény, včetně úvodního "kombajnového" masakru na diskotéce, návrat Joshe Stawarta, Dunstanovo výrazné zlepšení po režijní stránce, už tolik neopisuje od svých kolegů, ale nabízí vlastní styl, akční a strhující tempo, originální a invenční pojetí pastí a následných úmrtí. Zápory: občasná absurdní logika( např. vypátrání zabijáka jen podle čárek na ruce při jízdě autem, které si dělala unesená oběť během jízdy), krátký sestřih hlavní ženské hrdinky v podání Emmy Fitzpatrick, v některých scénách gore nedosahuje stoprocentní realističnosti). Mé hodnocení: 90% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se při úvodních jatkách na diskotéce vyloženě zděsil, tak nakonec jsem dostal celkem solidní béčkovou přehlídku létajících končetin a rozmačkaných těl, která je skutečně natolik svérázná a nesmyslná, až bez výjimky splňuje mou představu o oddechové brutální zábavě. Takto ořezaný a v mnoha ohledech nedotažený scénář je sice krajně nevhodné servírovat masovému publiku, ale základní schéma zůstává stále stejně zajímavé, záporák stále stejně děsivý a nové prostředí, byť neskutečně profláklé a na úkor efektu mnohem méně atmosférické, je ve správných rukou správného kata sázkou na jistotu. Přehnanosti se tentokrát už vůbec meze nekladou (jednička byla v porovnání s tímhle docela realistická) a je strašná škoda, že scénář raději krouží právě kolem všech nechutností a ušlechtilých motivací záchranné mise, místo aby se více zaměřil i na smysl "Sbírky" a všech jejích aspektů. Kdyby se zůstalo u komornějšího pojetí z prvního dílu a zapracovalo se více na psychologii a kriminálních motivech, klidně bych ještě nějaký ten díl skousl. Takhle je to jenom šedivé béčko se závěrečnou scénou, které raději ani nechci rozumět. 60% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Collector z roku 2009 jde v klasické klišoidní šlépěji druhých dílů. Je to přímočařejší, umírá více lidí, teče více krve a postav je také více. Jenže více je někdy méně. Nebudu tu plkat, protože tohle si nebere nic z prvního dílu. Vlastně jen postavu zabijáka a zlodějíčka. Krev stříká ze všech děr a koutů. Lidi umírají jak na běžícím páse a člověk si nestíhá ani k nějaké postavě přirůst. Vlastně vám bude jedno - kdo umře a kdo ne. Jde to tak rychle, že za hodinu je vše hotovo. Otázek plno a odpovědí málo. Atmosférická jednička x tupá krvavá dvojka. Tuctovka, kterou zvrací Hollywood každý rok po litrech. Hodnocení OST: Oproti jedničce hudba místy ruší a někdy nebuduje atmosféru. 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší prvního dílu, což se zase tak moc často nestává. Jestliže se v Collectorovi s nějakou zápletkou moc nepárali, tak tady to platí dvojnásob. Zkrátka je tu barák se schovanou holkou a komando, co jí má vysvobodit a taky si užít spoustu atrakcí či potkat zajímavý lidi. Nekompromisní krvavá jízda, u který jsem se šklebil blahem. 90% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama