Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (295)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Collector byl fajn, ale tohle je bohužel průser. Tam, kde jednička sázela hlavně na dusnou a komorní atmosféru, dvojka přidává na akci, střílečkách a osobních soubojích. Pokračování tím pádem ztratilo největší sílu svého předchůdce. Navíc zdejší smrtící pasti jsou už hodně, hodně "over the top" a sám Sběratel tím vyvolá dojem toho nejschopnějšího technického inženýra s darem dokonalé předvídavosti. Hudba a brutalita jsou ok, jenže pouze na nich film nestaví. The Collection je tak pro mě prvním velkým zklamáním hned z kraje letošního roku. Fuckt! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

První díl se mi moc nezamlouval. Na rozdíl od většiny hororových nadšenců jsem jím byl docela znuděn. Moc mě to prostě nebavilo, hrálo se to na víc, než na kolik to mělo. U druhého dílu je tomu naopak. Právě že film ze sebe nic moc nedělá, je to takové akční brutální Béčko, které má ale od začátku spád. Od začátku se na diváka leje krev, Gore scény a brutalita je na diváka pravidelně sypaná v dostatečně přiměřených dávkách. Má to perfektní vizuál, je to šílená a úsměvná vykrádačka série "Saw", ale líbí se mi to a zamlouvá. První díl 3/5, tady trochu nadhodnocuji. /70%/ ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Jsem přinejmenším nadšený, že zase po dlouhé době někdo natočil něžný, komorní příběh o osamělém, přecitlivělém chlapci, který jen tak pro radost v opuštěném hotelu rozřezává, sešívá, kuchá a vůbec provádí všelijaké zábavné kejkle s těly různých mrtvých lidí. Sběratel z jedničky nám tentokrát doširoka otevřel své srdce a umožnil nám nahlédnout pod pokličku své neutuchající vášně. Počet mrtvol uspokojivě stoupl a k jejich napočítání by nestačily ani prsty všech obyvatel chánovské garsonky. Film pěkně odsýpá a ta hodinka a půl uteče stejně rychle jako hemoglobin z přeťaté krční tepny. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se kvalitativního sešupu (jak už to tak u těch dvojek bývá), ale kdepak, je to pořád stejnej nářez, navíc, i když na předchozí díl vyloženě navazuje, dějově se jedná o úplně jinej film (dobře, ne zas tak úplně, ale je to prostě jiný :-), jaký to rozdíl s bratrancem SAW... A Josh Stewart je můj novej hero (asi si ho dám na avatara :-), libově zahraná role. Dalšímu dílu, pokud by si udržel laťku, bych se ale vůůbec nebránil, tenhle Sběratel je prostě fajný a za to mu pošlu tématickou písničku od Nine Inch Nails (škoda, že tu nezazněla) :-) ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

....flick krčící se ve spodním regálu temných subsubžánrovek. Collector 2 aka the collection je přehršel roztomilých rozmarů doc. insectologa mejdanujícím ve starém trouchnivějícím hotelu s bandou vyfetlých vyznavačů hnusné muziky "trance". Třeba s propracovaností vražd si nic nezadá ani s oldskoolery např. (střelím) Soaviho sajzu.... Ikdyž "fulciho" arachno tentokrát do očního bělma nekousalo, není mi známo o efektivnějším bé-torturepornu druhé dekády třetího tisíciletí, který by řemeslností předstihl tento nenápadný majstrštyk. Říkejte si co chcete, já zvolávám Yes! a nakládám plnou i přes to, že malinkaté mínus vidím v nedotáhnuté drtičově facemask. Pro mě libový horror s příjemnou stopáží ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama