Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem napětím ani nedutal a film si (až na jednu zbytečně krvavou scénu, jíž jsem přeskočil) užil, co však nelze přehlédnout, jsou (ne)logické džuzny, zejména ta, kdy se z (SPOILER) vraždícího dědka (který do té doby vykazuje toliko psychopatické, nikoli nadpřirozené sklony) stane Terminátor, prototyp nejmíň T-2000, přičemž ho minimálně nepoškodí ani postřelení a pořádná nakládačka železnou tyčí do hlavy (dokonce dojde i na výměnu charakterů: viz neskutečně absurdní scéna s revizorem). Slabších 70% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Katakomby, podzemí či metro jsou pro mě v hororu ty nejlepší místa, protože je zde malá šance na útěk, atmosféra je velice temná a prostě je to cool prostředí pro horor. Urban splňuje všechny tyto případy a ještě navrch dodává skvělého, oplzlého a hnusné záporáka, kterého by jste nas*at určitě nechtěli. To bylo hodně velké hovado a ta jeho držka, to teda. Výborný kousek z Německa, kde nechybí zajímavé prostředí berlinského podzemí, boj o holý život, nějaké to gore( pro mě je scéna s kůži jedna z nej, co jsem viděl) a v neposlední řádě sympatické osazenstvo. Nezbývá mi nic jiného než doporučit. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, kterýho staršně fascinuje druhoválečný Berlín a jeho pozůstatky v současnosti. Proto, když jsem zjístil, že je v takovém to prostředí natočen film, a ještě k tomu horor, hodně jsem se těšil. A začátek, asi půl hodiny, mě ujišťoval a servíroval mi to, co jsem chtěl vidět. Tedy chodby a bunkr s kresbami z války. Fascinující. Pak přišla ta hororovější část, a vlastně klasická, kterou můžeme vidět v mnoha dalších: Záchrana maniakových obětí plná napětí a krve. Konec navíc ukázal, že i s žádným přeživším (teda až na Danteho) se to může dobře završit. Záporák s křivýma zubana a šíleným řepením byl ok, i ostatní herce nebylo nudné sledovat. Co mě ale nutí dát tři palce, i když silný, je prostě klasický děj, viděný už milionkrát. Za tu půlhoďku bych neváhal se čtyřma, za zbytek ale musím polevit. Nutno ale dodat, že na německou hororovou tvorbu velmi povedené. 65%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféru a snahu vytřískat z těch podzemních prostorů co největší atmosféru tomu upřít nemůžu a vlastně i proto mě to v první polovině tak bavilo a napínalo. Jenže pak z toho vypadl celkem obyčejný a průměrný horor, ve kterém sice zaujmou některé smrti, ale taky z toho pak je jen čekání na to, až je podivný bezďák všechny vybije. SPOILER A že to neskončí jinak je bohužel jasné dost rychle. KONEC SPOILERU Něco do sebe to sice mělo po celou dobu, navíc tyhle horory z podzemních prostorů mám hodně rád a tenhle celkem fungoval, ale na víc jak tři hvězdy to není. A dost mě zaráží, že tam bylo tolik světla, byť ho nebylo kde brát a baterky neustále nesvítily... 3* ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jelikož dost z těch, co začnou tyhle moje odstavce číst, skončí znechucení slohem u prvního příspěvku, začnu u toho nejlepšího. Nelekejte se hodnocení na CSFD, tohle je pecka. Parta lidí, která se zná sotva dvě minuty, se vypraví do berlínského podzemí. Před jakýmsi Berlínským klubem potkají nesympatického mladého průvodce. Ten si řekne o 300 éček od každého, pokud budou na konci tůry spokojeni. Netřeba dodávat, že na placení "naštěstí" nedojde. Zalezou do klasické diskotéky, jdou do zákulisí a vlezou do podzemí. A začíná výýýýborná půlhodina. Možná jste viděli found footage Tunnel. No, tohle je o dost lepší. Charaktery jsou načrtnutý opravdu jenom zběžně, ale to je úplně jedno. Jde tady o ty zoufalé pohledy nazpět, když nervózní hrdinové něco uslyší. Skvělá atmosféra, výborné genium loci, jeden zapomenutý nacistický bunkr a extrémní žánrová odbočka v půlce filmu. Mě až tak nesedla, ale nebudu prozrazovat víc. Jsou to prostě dva žánry v jednom filmu a oba bych zařadil ke špičce toho, co můžete vidět. Reálně to je na 7/10, já to mám na 8/10, ale dám ještě o jedno víc abych upoutal vaší pozornost. Stojí to za to. 9/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama