Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi explo nedělá moc dobře na žaludek. Měla bych ho konzumovat v měnším množství. Nicméně to nebylo zas tak hrozné a jsem srdečně vděčná za to, že v tomto francouzsko-kanadském snímku neproběhlo žádné sexuální týrání, takže to vlastně beru jako takovou malou oddechovku. Děj se táhl velmi pomalu, což mi nevadilo a určitým hercům doslova tleskám. Někdy není těžké poznat, zda je herecký výkon dobrý či špatný, ale u Territories vlastně ani slovo špatný použít nemohu. Hezky se na to koukalo, ale kult to prostě není. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie hlavne u bezchybnej réžie čo sa u obdobných filmov mnohokrát povedať nedá. Páčila sa mi tá postupná (zdĺhavá, ale na úkor filmu zaujímavá) gradácia napätia od samotnej cestnej kontroly po "nepríjemné" vypočúvanie v akejsi "pseudobúde" o záverečnej scéne so súkromným detektívom ani nehovoriac. Skvelú atmošku filmu dopĺňala parádna hudba a tá úvodná skladba bola proste bomba. Herecké výkony v normále takže spokojnosť bola na mieste. 75% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od Francúzov som teda čakal viac, ako otrepaný exploiťák s minimom brutality. Rozbiehalo sa to nádejne. Partička mladých sa vracala zo svadby z Kanady do USA, ale natrafili na párik vyšinutých colníkov, ktorí ich začali považovať za nebezpečných teroristov (a to len kvôli tomu, že im v aute našli marihuanu). Takže ich pochytali, zatvorili do klietok uprostred lesa a začal sa menší teror. Do tejto chvíle som bol nadšený, pretože film obsahoval všetko, čo má v správnom exploiťáku byť (dokonca mi to z nejakého neznámeho dôvodu trochu pripomínalo Captifs). V druhej polovici však znudili čo sa dalo. Nebolo tam už ani žiadne mučenie, len nudné vypočúvanie a zamiešal sa do toho aj jeden súkromný detektív (očakávané a zbytočné). A keďže ani záverečné rozuzlenie už nič zaujímavé neprinieslo, tak nebudem skrývať sklamanie z nevyužitej príležitosti. Ledva mi to vychádza na priemer. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje případné spoilery. Další novodobá kruťárna, exploit každým coulem, ve kterém mají opět prsty Francouzi. Na prdel si z toho divák sice nesedne, ale u slabších jedinců by občasná enuréza mohla být na místě a obzvlášť v přítomnosti celníků. Snímek mapuje nepěkné osudy skupinky mladých lidí, kteří si to valí v nočních hodinách přes kanadsko-americkou hranici do USA. Byli na svatbě a v autě hýří vtipem, ovšem jen do té doby než narazí na celní kontrolu. Snímek, jak divák od takového kousku očekává, obsahuje drsnou směs násilí a psychického teroru, který je zde vystřižen doslova jak v Guantanámu. Páteř snímku tvoří sled tortur vyšinutých magorů, kterým se není radno plést do cesty, což si ostatně zažijí nejen naši mladí hrdinové. Tvůrci se stejně jak s násilím nepářou také s nahotou a i když krev neteče proudem mučení je neskutečně kruté. Herci jsou vynikající, samozřejmě neokoukaní a až na záporáky sympatičtí – u nich je nesympatie zcela na místě. Prostředí vkusně vybrané – samota uprostřed lesů, kde nikdo neuslyší vaše volání o pomoc či výkřiky bolesti jen dokresluje totální beznaděj obětí. Aby to nebylo tak fádní, dávají tvůrci samozřejmě během optimální stopáže prostor na otočení karty. Ve výsledném dojmu se jedná, jak již výše naznačeno o velmi dobrý kousek, ovšem jen pro otrlejší diváky. Za mě čtyři hvězdy. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk prostě občas narazí v určitym žánru na dobrej film,ale jinak většinou na podobný všivárny,jako je tahle.Dva plešatý houmlesáci,parta mladejch lidí.Začátek je sice tíživej,ale pak nic.Kde se vůbec pořád berou tyhle mameluci,co mermomocí chtěj točit filmy.Nemůže je někdo plnohodnotně zaměstnat,ať je klid.0%.Oliviere,Oliviere,Abububu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama