Reklama

Reklama

Sloni žijí do sta let

(TV film)

Obsahy(1)

Legendární cestovatel Miroslav Zikmund se spolu se štábem České televize vrátil v roce 2003 na Cejlon (Srí Lanku), který před třiceti navštívil společně s Jiřím Hanzelkou. Ze svého několikaměsíčního pobytu tehdy přivezli nejen zajímavý filmový materiál, ale napsali také knihu Ráj bez andělů. Miroslav Zikmund se zde setkává se starými přáteli, s nimiž vzpomíná na první pobyt i Jiřího Hanzelku a porovnává, nakolik se život na tomto ostrově změnil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dnes už se na práci zvířat nahlíží jinak. Dokument je také ještě bez zmínek o změnách klimatu a devastaci lesu na ostrově v důsledku velkého populačního boomu. Zikmundovi je zde již osmdesát, ale tusím že se dožil stovky.   https://www.ceskatelevize.cz/porady/1105485078-sloni-ziji-do-sta-let/ ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Mirda se vrátil na Cejlón a ukazuje nám co se za tu dobu změnilo. Je pochopitelné, že za tu dobu se ze Šrí Lanky stalo zcela něco jiného než před lety kdy ostrov naposledy navštivili Hanzelka a Zikmund. Jakožto absolventa zájezdu do této země, mě spíše potěšily pohledy na krajinu, než-li na nostalgické vzpomínání pana Zikmunda - byť hovořil velmi empaticky. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto dokumentu se odvíjí od toho, zda má člověk rád vzpomínkové pořady a návraty po letech nebo ne. Já je ráda mám. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí v iVysílání České televize. Napůl dokument o životě slonů na Srí Lance, napůl vzpomínání na 30 let starou cestu Hanzelky a Zikmunda. Pokud už toto spojit, šlo to podle mě udělat ladněji, udělat ze Zikmunda třeba průvodce při poznávání života slonů (navíc by ten název filmu krásně dozrál v případě Zikmunda), ale takhle to bylo chvíle Zikmunda - chvíle slonů. Nebo se soustředit na Zikmunda a jeho návrat na Srí Lanku, mě by třeba zajímalo, jak je lidé tehdy brali, když už opravdu našli i ty, se kterými tam při své cestě pobývali... Trochu promarněná příležitost. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama