Reklama

Reklama

Divokost Chorvatska

(TV film)
  • Česko Divoké Chorvatsko (více)
Německo, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Tento pozoruhodný dokument je upřímným a emotivním portrétem jedné z nejmenších zemí Evropy. Na chorvatskou přírodu má vliv velká rozmanitost krajiny. Jen několik metrů od tmavomodrého Jadranu se vypíná pohoří, dosahující výšky bezmála dvou tisíc metrů. Přidejte se k nám a seznamte se například s ještěrkou zední, překrásnou užovkou levhartí, rysem, jelenem lesním, labutěmi, želvami, ptáky a dalšími živočichy obklopenými zalesněnou krajinou s množstvím vegetace protkanou řekami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele

Nápad nadabovat dokument Petrem Gelnarem (ne náhodou mluví samožerského bezemeočního Formena v Dr.House) který má jen jednu hlasovou či emoční polohu, takto krásný dokument naprosto srazil na dno.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Obrazově vynikající dokument, ve kterém si mapka Chorvatska párkrát objeví, bohužel zobrazované lokality jsou pojmenovány jen oblastně, což je škoda. Ale jinak fajn a doporučuju nedotčenou přírodu na hranicích východního Slovenska. 85% ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

V kompakt v celku zaujímavá vec. Chorvátsko je krajina, ktorú pozná takmer každý z nás. Vďaka tomuto dokumentu sa človek priblíži aj ku miestam, ktoré ako bežný turista nevyhľadáva. Je zaujímavé, že buď majú Chorváti krásne kamenné pláže (ktoré osobne neznášam) alebo neúrodné skaly. Je málo záberov na lúky a pasienky ako napr. u nás. Ale Dináre alebo Plitvické jazerá majú svoje čaro. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Chorvatsko nejsou jenom přeplněné pláže Čechů, ale i krásná a drsná příroda, srdeční lidé a pohoda, kterou je potřeba nasát plnými doušky. Dokument je soustředěn spíše na faunu. Nejvíce mě potěšil pocit nostalgie a vzpomínky na časy strávené v této zajímavé zemi. Možná to není bůhvíjaký dokument, ale evokal ve mě veskrze pozitivní emoce a za to si zaslouží můj obdiv. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Může to tu někdo konečně přejmenovat na Krásy divokého Chorvatska? Když už je takto přeložený název celého cyklu, připadá mi jako naprostý amatérismus použít zde krkolomný tvar Divkost Chorvatska! To už jsme jako Češi úplně ztratili cit pro vlastní mateřtinu?! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama