Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásnou Helen, která pracuje v anglickém přímořském městě jako kadeřnice, muži obletují na každém kroku. Ona však všechny nabídky ke sblížení odmítá. Na pobřeží bydlí i rodina emigrantů z bývalé Jugoslávie _ temperamentní Smokey, jež se živí zpíváním v místním baru, její čtrnáctiletý bratr Honda a invalidní dědeček. Honda, který se po matčině smrti zcela stáhl sám do sebe a přestal mluvit, tajně nahrává zvuky okolního světa. Objektem jeho zájmu se stává i Helen, kterou citlivý chlapec v skrytu duše obdivuje. Dívku však tíží podivné tajemství a její setkání s Martinem, který se po devíti letech vrací do rodného města, odstartuje tragické události, u jejichž zrodu stojí dávný zločin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní sonda do temných zákoutí lidské duše, která je natočena otevřeným a syrovým způsobem bez jakýchkoli příkras. Rachel Weisz je jako vždy výborná. Filmu však chybí trochu šťávy a také se nemohu ubránit pocitu, že Michael Winterbottom jakoby se nemohl rozhodnout, zda chce točit umělecké dílo nebo obyčejnou komerci a zůstal jaksi na pomezí. Nedostatky jakoby chtěl zamaskovat šťavnatými erotickými scénami, které působí až příliš dojmem, že režisér chtěl co nejvíce šokovat, myslím to ve zlém slova smyslu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohodle debilního filmu jsem si všimnul bohaté filmografie režiséra Winterbottoma,z které jsem viděl asi jen Sílu srdce.To taky byla velká filmová nuda.Ovšem tohle?Nuda,nuda,penis černocha,nuda,nuda.Všechny tyhle mimoamerický umělecký alternativy jsou tak nezábavný,že se na to ani nedá koukat.Film jsem vydržel asi do padesátý minuty,pak přišel na řadu rychloposuv.Už mám spousty jmen,od kterejch nechci nikdy nic vidět,tenhle blázen je jednim z nich.10%. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pod morskou hladinou sa skrývajú tajomstvá, potlačené vášne, či chlapčenské túžby po matke a milenke zároveň. Labina Mitevská (Samotáři) a Rachel Weiszová (Múmia) v pobrežnej dráme o láske a zblížení. Dve ženy, každá zastupuje inú líniu. Balkánka nespútanosť prvej z dievčat nachádza svoj odraz v barovom speve a sexuálnej otvorenosti; tajomná kráska z kaderníctva naopak posteľné návrhy odmieta, jej myseľ je spojená temným putom s prepusteným trestancom. Úsporné dialógy a bohatý obraz, dej pomaly plynie v rytme prílivu a odlivu. Atmosféra (nie dej) pripomína Kieslowského filmy, s ktorým má zhodného aj kameramana Slawomira Idziaka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Všichni chtějí Rachel Weisz. A od začátku je jasné, že kvůli tomu poteče krev. Přitom takovou Labinu Mitevskou zase může mít bez větších problémů kdekdo. Nepředvídatelný Michael Winterbottom tentokrát někde mezi romantikou, erotikou a kriminálním dramatem. Výsledek není špatný, ale ani moc přesvědčivý, něco mezi. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyvážený film, plný psychologického dusna, ale scénarista akokeby nevedel čo ďalej. Film zastal na polceste a nemohla to vyvážiť ani furt nahá Vesna zo Samotárov (LABINA MITEVSKA) a už vôbec nie RACHEL WEISZ, ktorej snaha sa míňala účinkom. Chýbala je prirodzenosť a nevedel som jej uveriť ani bežné ani tie najvypätejšie scény. Napriek tomu som sa nudil len minimálne, vďaka dobre stavanej atmosfére a zaujímavej kamere. 60%. btw: Bobrík odvahy za Rachelínho bobríka :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. února 1998 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Reklama

Reklama