Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři lidé beznadějně uvíznou v chatce uprostřed hlubokých lesů. Každý z nich směřoval jinam a každý se tu objevil z jiného důvodu. Nedostatek jídla a vody je nutí jednat. Postupně ale zjišťují, že něco není v pořádku. Zvláštní sny jim ukazují cosi z jejich života a přes vzájemnou odlišnost nakonec zjistí, že toho mají společného víc, než je na první pohled zřejmé. (Teabag)

(více)

Recenze (129)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný mysteriózny thriller s hororovým nádychom o troch ľuďoch, ktorí sa nezávisle od seba, vďaka nehode ocitnú pri chatke v lesoch, odkiaľ sa im však nedarí vymotať. Od prvých scén som bol v tom, že viem o čo tu pôjde (Reeker, Dead End...) a bolo mi až divné, prečo by to urobili tak predvídateľne. Napokon ma to ale prekvapilo a prišiel zvrat, trochu podobný tomu v Identity, ktorý zamiešal karty. Bohužiaľ sa však od tohto momentu upustilo aj od všetkých hororových náznakov, ktoré sa tu objavovali, film zmenil smer v štýle Butterfly Effect a takto doplával až do finále, zakončeného odfláknutým vysvetlením. Na druhej strane som rád, že sa aspoň o nejaké pokúsili, keďže v závere som už mal pocit, že to proste ukončia a objasnenie vypustia úplne. Celkový dojem mám ale pozitívny; bolo to pekne natočené, s dobre vybratými hercami, zaujímavou atmosférou a napriek niekoľkým nudným a predvídateľným úsekom sa mi to páčilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy tohto typu. Mysteriózne. Kedy celý film netušíte o čo ide a nedesia vás žiadne príšery ale zvláštne javy a okolnosti. S hereckým obsadením som bol spokojný. Navyše dívať sa na mladého Eastwooda je ako keby ste sa dívali na starší film s jeho otcom. Nezdedil len jeho podobu ale aj herecký talent. S pomalším začiatkom príde neskôr prekvapujúci stred, ktorý je najlepšou časťou filmu. Keď sa dozviete o hlavných postavách niečo prekvapivé, nečakáte že sa o pár minút dozviete ešte niečo horšie. Záverečné zhodnotenie: Príjemné prekvapenie. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to jen na čtyři hvězdy, protože některé scény jsou zbytečně zdlouhavé a protahované a natahované, ale když vidím to podhodnocení tady... Už dlouho jsem neviděl chytrou sci-fi, ve které si autoři vystačí vlastně jen se čtyřmi postavami, protože je docela problém vymyslet něco, co bude držet pohromadě, v napětí a kdy odhalení myšlenky člověka zaskočí a řekne si, a jo vlastně. Se synem máme tyhle filmy rádi, chytře vystavěné, kdy si divák musí sám skládat střípky informací, které autoři poskytnou přesně tak odváženě, jak je potřeba. Každému doporučuji, aby si před filmem o něm nic nečetl, protože tohle je film, který stojí a padá s tím postupným odhalováním a pointou (trezor!). A přitom k tomu napětí stačí fakt čtyři lidi a jedna chata v lesích. Logicky promyšlené, se skvělým, byť jen naznačeným, mystickým přesahem s tím krámkem a trezorem. Jinak, jestli POMO nepochopil, podle jeho komentáře, proč se to vlastně všechno dělo, tak je pablb. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

No to se podívejme, co se dá ještě vylovit v roce 2011. Hned z kraje, nejedná se o horor ani omylem, proto spousta lidí hodnotí tak nízko, čekali totiž něco, co pak nedostali. Nic takovýho jsem já absolutně nečekal vzhledem k první polovině, vypadalo to spíš na survival. Ale přitom stačí jedna chata uprostřed obyčejnýho lesa, pár herců, kteří se tam objeví náhodně a trocha fantazie. A hned z toho vznikne luxusní mysteriózko, který svojí pointu má. Jen ke konci ty efekty z bombardování dost utvrdily, jakej že to má vlastně rozpočet, ale to je jen minimální kaňka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu, k jehož výrobě člověku postačí pár kamarádů před i za kamerou a hlavně dobrý nápad. K ději se toho bez spoilerování mnoho napsat nedá - prostě celkem dobrá mysteriózní konverzačka o několika málo postavách a jedné chatě... Asi už po pěti minutách jsem měl za to, že pointa je mi úplně jasná, ale nakonec to přeci jen bylo ještě trochu jinak, než jsem si myslel. Každopádně na extrémně nízkorozpočtovou režisérskou prvotinu slušná práce. Jen kdyby kameraman nedostal ke konci asi desetiminutový záchvat epilepsie. A kdyby jistá dcera jisté hnědooké brunetky a jistého pana Cohena nebyla modrooká nordická bloncka s árijskou bradou jako Brad Pitt, na takovýhle detaily jsem totiž fakt hodně citlivej... Jinak z těch několika málo herců a hereček mě nejvíc bavil mladý Eastwood, který chvílemi vypadal jako Kouďák ze Step By Step. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Keď Jody (Sara Paxton) ukázala etiketu značky výrobcu svojej vesty spolu s peniazmi, aby ukázala, z ktorého roku pochádza, na oboch bol rok 1984. O chvíľu neskôr však tvrdí, že pochádza z roku 1985. (misterz)

Reklama

Reklama