Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Toto je film podľa môjho gusta. Trošku filozofie, trošku lásky, niečo na štýl Almodovaroho Átame!. Film, po ktorom sa musíte zamyslieť či je naozaj možné to, čo ste práve videli. V tomto prípade či je naozaj možné, že ľudské city a emócie majú nižšiu hodnotu než umenie. Či sa žena môže „hrať“ s mužom, využívať všetky svoje „zbrane“, a potom ho prezentovať ako dizertačnú prácu na univerzite. Že ako radikálne sa muž dokáže kvôli láske zmeniť pre ženu. V praxi to znamená, že ho ponížila, odkopla a ešte za to dostala dobrú známku. Uznávam, že čo sa týka technickej stránky alebo hereckých výkonov film má čo doháňať, ale napriek tomu dávam 5 hviezdičiek, prevažne za scenár. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde je nutné vyčkat do konce, protože pak přijde pointa. Ale to přece neznamená, že by se mělo kašlat na prostředek? A zde se podle mě tak stalo. Slabý scénář, přihlouplý Paul Rudd, který z toho dělá grotesku, zatímco krásná Rachel je dramatická a vážná. Film navíc vypadá mnohem starší, než ve skutečnosti. Za 2,5* ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohled na vývoj dvou vztahů a hlavně na "právo" umění. Na moderní umění, kam až může zajít, co ještě je umění apod. Přes zajímavý nástin děje jsou tu věci, které film zbytečně sráží. Hlavně herci. Zatímco obě ženské role jsou zahrány jistě a výtečně, tak mužské jsou, minimálně nevyrovnané. Speciálně Adamův kamarád (Fred Weller) je k neuvěření otřesný. Tak amatérský výkon by měl patřit do soap opery. Také scénář je místy, když nic jiného, tak ne zcela vyrovnaný. Jsou tu scény, kde je až moc zbytečných dialogů a přitom by to šlo i bez nich. Přesto všechno závěrečná desetiminutovka dojmy napravuje. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Na jedné straně celkem solidní nápad a výborní herci v čele s mou top herečkou a na té druhé zpracování, které mě nedokázalo vtáhnout do děje a v brzku odhalená zápletka, takže jsem přišel o moment překvapení. A na tom to celé bylo založené. Ovšem musím uznat, že ta závěrečná čtvrthodinka mě dostala a to i přes to, že už bylo jasné o co půjde. Přesto mám neodbytný pocit, že se z toho dalo dostat mnohem víc. 55% ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudný, unylý a předvídatelný film, který zachraňuje pouze konec. Herci jsou nepřesvědčiví, mezi Paulem a mou oblíbenou Rachel to ANI TROCHU nejiskří, kamera je otravně statická, celé je to přespříliš ukecané a v žádném případě by to tu nemělo být v červených číslech. Tomu filmu prostě chybí jakákoliv svižnost, dynamika, styl. Rachel, tady to ani Tvůj půvab nezachránil :( ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama