Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si pustila na první dojem další průměrnou romantiku, tentokrát s trochu originálnější zápletkou alá holka sbalila totálního outsidera a postupně na něm začne všechno měnit a přetvářet si ho v muže svých představ, aby byl můj dojem po hodině a půl smeten naprosto originální a nečekanou pointou. Ačkoli herecké výkony nejsou nic převratného, líbil se mi postupný přechod Paula Rudda z nudnýho týpka na "lepšího člověka", když jsem si ze začátku filmu říkala, že to je snad první film ve kterém mi Paul leze na nervy, abych si teprve časem uvědomila, že jest tak zamýšleno. Rachel taktéž není co vytknout, ta mě bavila od začátku až do konce i ve scénách, které jinak byly slabší. A ta pointa, tu prostě nezapomenu, už to je důvod, proč se na tenhle kousek časem kouknout znovu s vědomím toho, jak se to vlastně všechno doopravdy má. Tenhle film se prostě vyplatí dokoukat. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sam neviem,ako to mam ohodnotit.V priebehu sledovania filmu som mal zvlastne pocity, titulni dvaja herci su celkom slusni, katastrofu predstavuje uloha Adamovho frajerskeho kamarata.Vobec som nepochopil,preco by sa mal Adam s niekym takym vobec kamaratit (okrem toho,ze spolu byvali), nehovoriac,ze herec,ktory ho hral bol priserny. Celkovo film je celkom zaujimavou sondou k tomu,ako daleko moze zajst dnesne "umenie" ako ho niektori "umelci" nazyvaju. Ide vsak o skor priemerne natocenu dramu s celkom slusnym napadom,ale asi nic viac... ()

Reklama

Burrows 

všechny recenze uživatele

Sexuální rekonstrukce / Podoba věci mně byla doporučena jedním kamarádem, který byl naprosto šokován závěrečnou pointou. Mě sice závěrečná fáze do kolen tak nesrazila, nastolila řadu otázek. Kde jsou má umění své hranice? Jaký je vztah mezi uměním a morálkou? Je možné manipulovat člověkem ku svému prospěchu? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podoba věcí je jedním z těch filmů, jejichž "překvapivá pointa" překvapí jen málokoho. A jestliže to často bývá vinou scénáristy nebo režiséra, pak tentokrát - gentlemanství stranou - ukazuju prstem na Rachel Weisz. Hezká, milá herečka, líbila se mi v Mumii nebo v Jak na věc, ale totálně nezvládla roli, kterou už mockrát hrála v divadle. Od začátku je v afektované křeči á la Věra Ferbasová a je jasné, cop na Paula Rudda hraje. Škoda veeeelmi dobrého nápadu. 50 % ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd si zahrál v prvním hororu své herecké kariéry. Jo ženský číča dokáže utáhnout proti proudu čtyři lodě. V případě Rachel Weisz i tu pátou. 8+/10, nebýt špatně zvolených herců do vedlejších rolí a jisté unylosti v mezi fázi děje šel bych i výš. PS: Závěr bych asi nedokázal rozdejchat a obdivoval jsem hlavního hrdinu jak dokázal provést úkrok stranou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama