Reklama

Reklama

VOD (1)

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden barák, jeden hnusnej podchod, nesympaticti herci a zaseklej gramec na zacatku filmu. Prvni tretina filmu nema co nabidnout a jakysi pribeh buduje formou dejavu opakujicich se zaberu (behani, pak domu, pak do postele, pak si jit zabehat, domu a spat..) budovani toho vseho trva neumerne dlouho a reziser snad premysli jak jeste vic zpomalit. Nezavisly film chapu, ale k tomu abyste natocili dobry film nepotrebujete penize, staci pouze talent, ale ten zmizel nekde v temnem podchodu spolecne s moji trpelivosti. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Úúú, riadne znepokojivá a mysteriózna záležitosť. Tehotná žena žije so sestrou, bývalou feťáčkou, a po siedmych rokoch sa rozhodne svojho zmiznutého manžela vyhlásiť za mŕtveho. Žijú blízko tajomného tunela, kde ľudia akosi často miznú a jej manžel nie je prvý ani posledný prípad. Mike Flanagan má tu ešte medzery v príbehu, technike a rozprávaní, no film podáva mimoriadne citlivo, až depresívne s ukážkovým vybudovaním atmosféry tajomna a znepokojenia.  Vďaka slabšiemu rozpočtu snímok vyzerá ako natočený na domácu kameru, no o to viac hrozivo ma zasiahol. Fakt som sa bál a dúfam, že tunel neuvidím vo sne. Ako bonus je príbeh podaný z pohľadu feťáčky, čiže nejde o dôveryhodného rozprávača, takže je na vás, či príbehu uveríte. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Flanaganovi teda horory moc nejdú. Ťažko ma niekto presvedčí o opaku. Toto bolo ešte ďaleko horšie ako Oculus. Pritom námet ponúkal mnohé možnosti ako to dejovo a atmosfericky zaujímavo rozvinúť, žiaľ nestalo sa. Úvod ešte celkom ušiel, dokázal navodiť príjemný pocit tajomna a slušnej duchariny. Pritom všetko okolo záhadného zmiznutia mi prišlo celkom zaujímavé. Potom sa to však začalo celé zamotávať a obsahovo upadať, atmosféra sa vytratila do nenávratna a korunu všetkému dala ešte aj nevýrazná hudba. Štýl natočenia a herecké výkony boli naozaj hrozné, miestami mi to pripomínalo inscenáciu, a to radšej ani nehovorím o maximálne nesympatickej hlavnej hrdinke. Ku koncu sa už dostaneme k akémusi obsahovo nevýraznému unudenému zlepencovi, kde našťastie aspoň posledných pár minút čo-to zachránilo, aby sa film nedostal na hranicu odpadu. Jasná strata času. 30/100 ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Skromný, ale na druhej strane sympatický debut Mikea Flanagana som si v rámci jeho filmografie pozrel paradoxne na záver a ešte väčším paradoxom je, že aj napriek nízkemu počtu % sa mi z jeho hororových filmov páčil po Oculuse azda najviac. Na Absentii cítiť absenciu peňazí (slabší herci, efekty, schovávanie "monštra", slabý vizuál a kamera), ale v hororových momentoch vytvárania, gradovania atmosféry a ľakačkách (jedna je vyložene výborná a budem si ju pamätať ešte dlho) Flanagan ukázal potenciál a ja som si ich fakt "užíval". Mimo hororové scény ma bavil i dej (ktorý nie je úplne predvídateľný a jeden zvrat priniesol scénu, ktorá ma dostala mimo komfortnú zónu), troška zamrzel otvorený záver, ktorý však bol zrejme nutnosťou vzhľadom na skromný rozpočet. I tak nadpriemerné hodnotenie Absentii právom patrí: v hororovej rovine je totiž funkčná a dokáže vystrašiť. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPÍ TO! ...POZOR NA VĚCI POD ZEMÍ“..... /// Tricia má zbloudilý sny. Ne snad pro to, že by se jí kozy nevešly do noční košile, ale pohřešuje manžela. V noci se zjeví (a rozhodně nerecituje Bezruče...).... Že by s tím měl něco společnýho ten podchod? Nebo ta svině pavouk (samo že z toho podchodu.... neboj pokračování Spidermana bude jindy....)? Kameraman se snaží. Já říkám, že k solidnímu napětí není třeba kopy prachů. Někdy fakt stačí dělat divný věci a mluvit nesmysly. Jasně – smrdí to korunou. S tím se smířím. Kamerový cvičení je celkem zvládnutý (vole – smrdí to korunou....už jsi zapomněl?...) a Daniel je prohlášenej za mrtvýho...a!...teď jsem ho taky viděl!!!!... Taky jsou tu zvuky, ale hlavně se dějou podivný věci. Vaření z vody (nebo z těhle věcí) není bůhví jakej vodvaz, ale zasluhuje pochvalu. Ale třeba se jen zrovna dneska potřebuju radovat z každý maličkosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč se nám ve čtvrti začali ztrácet spoluobčani. 2.) Levnej horor nemusí bejt zákonitě absolutní ,,šitka“. 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama