Reklama

Reklama

Norad: Supertajná pevnost

(TV film)
  • USA Norad: Top Secret Fortress
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pozoruhodný příběh o Noradu – americké supertajné vojenské základně a první obranné linii proti útokům ze vzduchu – od jeho založení v roce 1966 až po současnost. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Kecy v kleci“…Velkohubí amíci zas potřebovali zamachrovat a utratit co nejvíc dolárků a tak zastrašovali své obyvatelé i svět SSSR, aby si mohli postavit svůj vysněný bunkr v hoře s nejmodernější technikou a mohli špehovat celý svět…Nic proti, ale největším agresorem ve světě byli vždycky jen oni sami a myslím si, že kdyby na ně někdo shodil atomovku, tak se ta hora zhroutí jak domeček z karet. Ale pro jejich ego je to super. Každopádně jde určitě o zajímavý dokument, ve kterém jsem i já ocenil především odhodlanost a způsob přizpůsobit se všem komplikacím dělníkům a inženýrům. To mě zaujalo nejvíce na této „supertajné základně“… ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Celý dokument mi prišiel ako neskutočné chválenie USA čo oni všetko dokážu a ako vedia myslieť na všetko. Skôr ako kvalitu dokumentu oceňujem prácu inžinierov niečo podobné vykonať a to ma zaujalo. Trochu sa čudujem, že vôbec povolili niečo podobné natočiť aj v roku 2005 sú tam zábery len starých monirorov a techniky, ktoré je skôr dnes už len v múzeu. ()

Zajímavosti (3)

  • Komplex NORAD se stal plně funkčním dne 20. dubna 1966. (Dragoni)
  • Stavba komplexu započala dne 18. května 1961 a byla dokončena 8. února 1966. (Dragoni)
  • Vojenský komplex NORAD je zřízen v Cheyenne Mountain. Jedná se o žulovou horu nacházející se v jihozápadní části města Colorado Springs ve státě Colorado ve Spojených státech amerických. (Dragoni)

Reklama

Reklama