Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý téma. Nespočet scén, kdy se smějete, ikdyž dění je tragický. Rozhodně jsem rád, že jsem to viděl a opakování se určitě bránit nebudu. Zpívaných scén mohlo být z mýho pohledu určitě méně, protože mi docela lezly krkem a ikdyž tomu název nenapovídá, film je místy (hlavně ke konci) strašně naivní. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Copak nevíte, že se to nesmí? - Spáchat sebevraždu se nesmí? - Ne na veřejnosti. Všichni to ví. - Já to nevěděl. promiňte. - Naštěstí žádný fízl se nedíval. Dostal byste pokutu." Na jednu stranu naprosto boží námět, povedené černohumorové vtípky, naprosto očarující postavy odpovídající svým zevřením jejich pocitům a charakteru, zajímavá animace. Na druhou stranu ty neustálé písničky mě sraly. "Lidé jsou blbci. Odsuzujeme je. Vymlaťme z nich šeď. Jsme nejchytřejší ze všech. Jsme supermani." Úplně normální, že když se vaše mimino usmívá, tak se toho zděsíte a řeknete "oh merd". Ta předposlední píseň, kdy zpívali zamilovaný song? No fujky.. všude kolem padaly květy a všichni byli šťastní.. trošku velký obrat a až moc neuvěřitelný. Ten konec prostě to celé převrátil na hlavu. "Paní, žádám vás o ruku vaší dcery. Nevím, jak se jmenuje... - Marilyn. - Marilyn. Do které jsem se právě zamiloval a která mi vrátila chuť žít." A co se úplného týče konce.. happyending byl sice fajn, takový poučující, kdy celou dobu nám ukazovali, jak všecko stojí za plátek hovna pomazaný máslem z obou stran a jediné řešení je sebevražda a na konci se zpívá v té mega happy písni s milionem barev a povstalými duchy, ať lidi nejsou blbí, že život stojí za to žít. O tom že to bylo kýčovité žádná, ale odpustím jim to - 4* a závěrečné titulky byly bomba. P. S. "Buď zemřete, nebo dostanete peníze zpět!" ()

Reklama

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Obchod pro sebevrahy - tenhle název musí zaujmout, ať chcete nebo ne. Animačně zajímavé a zdařilé, ovšem velká škoda příběhu. S tak parádním námětem by šlo určitě pracovat mnohem lépe, s větší fantazií a hlavně tak, aby bylo celé dílo zábavnější. Takhle jsem si užila prvních pár minut, plna očekávání, ale pak už mě příběh v podstatě vůbec nezajímal. Takový rychle účinkující jed - za chvíli je po vás. Nevím, co přesně mi scházelo - možná nějaké nenadálé překvapení. Zkrátka dobrý nápad, bohužel jen průměrně využitý. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Vpravdě groteskní. Morbidita spojená s muzikálovou nabubřelostí a velice solidní výtvarnou stránku. Bohužel film "á la thése", který chtě nechtě musí vyústit v předvídatelný závěr. Ale zábavné je to dosti a jako jeden ze zástupců současné "tradiční" animace film obstojí spolehlivě. Jen možná místy až příliš tlačí na pilu... ()

Kervorkian 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to od začiatku až po koniec. Priznávam, chyba je vo mne, keďže som čakal skôr niečo depresívnejšie a hlavne nie z časti muzikál. Áno, stačilo si prečítať žáner pri názve filmu, ale tak nejak som dúfal, že keď už to bude komédia, tak aspoň humor bude ironický a nie vtieravý, čo mi vadilo. Animácia ma nezaujala, texty v piesňach boli na dosť chabej úrovni a žiadna z postáv mi neprišla extra sympatická, že by som sa s ňou vedel stotožniť. Keby mám obchod pre samovrahov, tak v ňom predávam DVD Obchod so samovrahmi, pretože keby som v kine sám, tak ju asi spácham :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama