Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Zase další rádoby komedie vyloženě pro konzumní společnost. Díky, takové filmy už rád vynechám obloukem. Pitomej scénář, opravdu neuvěřitelné situace a mizerný humor, který na mě působí obzvláště trapně. Nevím, proč z každého, kdo kouří trávu, tvůrci dělají vymaštěný idioty, viz výkon Vetchého, který už mě začíná hodně nudit a jeho stereotipní herecké výkony mi už lezou na nervy. Samozřejmě ve filmu nesmí chybět bába (Balzerová), co si dělá pokrmy z marihuany a taky ji kouří, dále tu nesmí chybět gayové nebo nadrženej plesnivej dědek (Rudolf Hrušínský ml.), který by ošustil každou sukni. Tohle strašlivé panoptikum lidí se točí kolem slepé dívky (Krejčíková), která se zamiluje do cigána, který jí řekne, že je blonďák, pak se dozvídá pravdu, tak ho srdceryvně odkopne, ale záhy zjistí, že s ním čeká dítě, takže se vdá za gaye, aby uklidnila situaci a nakonec po narození černého dítěte se cigán vrací, tak jako v každém správném romantickém filmu. To jsou mi ale blitky, tohle jestli někoho normálního může bavit, tak to si spolu nepopovídáme. Cieslarovi filmy jsem nikdy nemusel, s vyjímkou Pramene Života. Další snímek od tohoto režiséra rozhodně vynechám. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

No byla to nuda no! Takovej malej pokus o vyrovnání se s menšinama, postižením, homosexualitou a těžkostmi života, ale mám pocit, že tuhle otázku otevřelo Horem pádem docela statečně, tudíž dělat to znovu a ještě v romantickém provedení byl trochu ústřel. Zvlášť, když u nás se tohle moc nenosí. Ale, duo Vetchý Stašová, jak už tu bylo řečeno, bylo geniální. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak zde se mi potvrdilo, že bych neměla házet všechny české filmy do jednoho pytle. Jasně vím, že existují světlé výjimky, které zachraňují většinu těch špatných filmů(a že jich není málo), ale zdá se mi jako by se rok od roku česká kinematografie měnila trochu k lepšímu. Snad se mi to teda nezdá jenom proto, že ve většině z nich hraje buď Simona Stašová či Ondřej Vetchý a nebo jiný geniální herec, ale proto, že se i scénáře lepší. Rozhodně stojí tento film za shlédnutí a jak tu padlo v jiných komentářích, že do kina by byla škoda jít tak to si nemyslím. Moc hezký a vtipný příběh - matka plná předsudků se snaží převychovat syna - gaye , babička, která hulí a to že ve velkém a dokonce dealuje, slepá holka co žije hudbou a touží po normálním životě či již zmiňovaný zamilovaný gay. Krásnej příběh opravdu! "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." - Exupéry ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film o předsudcích vůči ostatním v komediálním pojetí. V podstatě se této tragikomedii dá plno věcí vytknout, ale přesto se mi jeví vtipně a sympaticky, asi díky tomu nadhledu. Sice je dost možné, že se jedná o komerční film s klišé vtipy (...a product placement už se stává asi povinností každého českého filmu, ale co no...), ale je to "jen" komedie a svůj účel splnila, protože jsem se opravdu zasmál... Sice je fakt, že kdyby to režíroval někdo jiný, mohlo by to dopadnout asi o něco lépe. Postavám jsem né vždy věřil, někdy to působilo už dost nereálně (za což podle mě herci nemohli, protože většina z nich hrála skvěle - hlavně Simona Stašová) a se závěrem by se dalo pohrát taky lépe, ale čert to vem... :) Na čisté 4* to asi není, ale díky opravdu pěkné myšlence, je přesto dám. Celkový dojem je výborný a rozhodně to řadím mezi nadprůměrné české komedie. Sice nic nového, ale zábavných oddychovek není nikdy dost... :) PS. Po přečtení pár ext. recenzí se fakt nestačím divit. Rozhodně netvrdím, že v nich není kus pravdy, ale takhle do hloubky přemýšlet o komedii by mě ve snu nenapadlo... :) Sedět v kině a říkat si proč tahle postava dělá tohle, když v normálním životě by to neudělala? No nevím, ale s kritikem do kina bych fakt někdy chtěl jít... :) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

"stylově" na Valentýna (ehm) v kině na filmu s takovým názvem byv příjemně překvapen svižným rozjezdem a chroupav písek mezi zuby při každém makrozáběru na forda charouze nebo nokii, popadal jsem se místy za břicho smíchy v kontrastu s obracením očí vsloup při několika nepovedených scénách a hereckých výkonech... pro ty, co nerozumí předchozímu souvětí (a mně to zpětně taky dalo celkem práci pochopit, co jsem napsal), mám jednoduché sdělení: je to snímek plný kontrastů, zábavy, smutku a romantiky, ale bohužel i product placemenmtu, bez něhož už se bohužel asi české filmy v tomto století neobejdou, pokud se v našem státě něco významně nezmění směrem k podpoře duševní stravy občanů... sečteno, podtrženo, film si užijete, pokud trochu vypnete a necháte se bavit. a jelikož mám teď celkem absťák po kině a nemám pořádně s čím srovnávat, dám možná trochu alibistických 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)

Reklama

Reklama