Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Blbovina. Jedna za Vaculíka a Jitku Ježkovou. Jinak Javorského odpor k malé pijavici vcelku chápu. Rozcapené, nesympatické, vzteklé děvčátko bych já osobně brala obloukem za takových deset minut společně prožitého času. A né, s ADHD na mě nechoďte. Ono sice opravdu existuje, ale má ho mizivé procento dětí. A když ho tedy opravdu má, je to úplně jinaččí fičák... Tohle byl hodně slabý film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film, který očividně neví, čím je. Vsadím boty, že původně měl být prostě jen dětský, takový ten padesátiminutový neurážející počin, který děcka zkouknou v neděli dopoledne v televizi a pak, když se jdou proběhnout ven, na něj zapomenou. Jenže něco, a říkejme tomu třeba peníze, tomu asi chtělo, aby se z dětského filmu stal film rodinný. A tak do prostého děje přibylo několik postav, které tam ale vůbec nemusely být (Klára Jandová, Iva Pazderková, Lukáš Latinák), nevinné a hloupoučce úsměvné dialogy tu a tam narušují nehezky obhroublé dvojsmysly, které patří spíš do Troškových Kameňáků (všechny ty kozy, macci a bůhvíco ještě), a do prosluněné šumavské přírody zavání smrad sterilní milostné dezinfekce z Ordince v Růžové zhradě… Celé si to začne hrát na velkou letní zábavu pro všechny, která ovšem stále spoléhá pouze na dvě postavy, z nichž jedna je (dobře hrající) malé dítě a druhá (příšerně blbě nadabovaný) pes. Ano, dívat se na to dalo bez větší újmy, ale stopáž necelé dvě hodiny? To bylo vážně moc. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který vyhrál na 44. dětském filmovém festivalu HLAVNÍ CENU. Nebudu to hodnotit. Něco dobré něco naivní. Já jsem si to koupila k vůli tomu jezevčíkovi dlouhosrstému, protože můj před rokem umřel, a mě stále chybí. Nakonec tam těch malých "lumpíků" hraje pět. A tak mám další DVD pro vnoučata. SIMONA STAŠOVÁ a LUKÁŠ VACULÍK z toho filmu udělali aspoň něco přijatelného. Ale jinak dobrý. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo jak málo uživatelů tenhle biják vidělo. Ten malý počet mě zaujal natolik, že jsem si vyměnil spoďáry odhrnul prázdné láhve a vykymácel jsem se ze své jeskyně do kina na český rodinný film. Divácká sestava v sále naznačovala všechno, jen ne, že jsem trefil dobrej biják, přece jen když si člověk v kině připadá mírně pedofilně, tak neočekává, že na promítání o páté se dostaví soudruh predátor. Vybral jsem si místo tak, abych v případě obrovského filmového fiaska mohl pozorovat jednu spoře odděnou maminku co tam byla se svým minidítětem. Abych si zajistil intimitu v okukování maminky, šel jsem si koupit kolu, kterou jsem vylil na zem před sedačky vedle mě. Začatek filmu byl tak dětinský, že jsem si říkal, tak tohle snad promítat jedině v porodnici a věnoval se sledování maminky. Po chvíli však přece jen zvítězila myšlenka, že dát 179 kč, abych moh v přítmý kinosálu sledovat sedící maminku mě přijde v dnešní ekonomicky těžké době jako brutální vysměch Kalouskovým škrtům a začal se víc a víc věnovat filmu. Osobně jsem v něm našel dva světlý momenty výkon Vláďi Javorskýho a prostřední část filmu, která má v sobě pár docela humorných situací. A i když pominu všechno, včetně tragicky hrajícho Lukáše Vaculíka, tý bloňdatý pipiny s HBO a spousty nesmyslů, které přehlížím je jen proto, že film se tváří jako velmi dětskej, ale právě proto mě zaráží jedna věc, jestli že, se počítá s nejmenšími dětmi jako hlavní cílovou skupinou, proč se film v druhé půlce začíná měnit v dospěláckej vztahovej myšmaš ? Nechci bejt kritickej jako oddecháč to až tak špatný není, ale tvůrci by si měli vyjasnit pro koho, že ten film vlastně je a víc si dát záležet na castingu. I když Jituška Ježková se povedla, krásná to bytost, tak krásná, že bych jí před spaním předčítal politický komentáře z mladý fornty a nic bych za to nechtěl....krom sexíku samozřejmě, ale to už by obstarala ta četba, protože znáte lepší milostnou předehru a rajc než předčítání politických komentářů ? ()

Saintes 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů zde na ČSFD jsem došla k závěru, že tento film bude blbina ve stylu Troškovy odpadní stoky - a přitom se na to, na rozdíl od všech těch Kameňáků a Babovřesků, dalo dívat. Samozřejmě to žádná pecka nebyla, ale rozhodně existují v českém rybníčku daleko větší prohřešky proti kinematografii nežli Tady hlídám já. Tenhle film měl podle všeho ambice navázat na komedie pro děti, co vlastně nejsou až tak pro děti - jako třeba Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Právě proto tam nebyla jenom linie s mluvícím dlouhosrstým jezevčíkem (jeho dabing mi, nevím proč, připomínal hlas Pavla Lišky - a to je dost peklo :) ) a dítětem, jehož frackovitost a nesnesitelnost byla vysvětlována nemocí ADHD, ale také druhá, dospělácká linie se vztahovými problémy a pálením alkoholu. Na rozdíl od roztomilých filmů z osmdesátých let se zde však objevovaly zcela nečekaně poměrně košilaté vtípky a narážky (kozy a broskvičky? srsly?), nadávky a sex, a ty se sem skutečně nehodily. Celkový dojem z tohoto snímku mám tedy velice rozpačitý, nicméně... průměr to byl rozhodně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama