Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale krásný příběh o stárnoucím sympaťákovi, který změní život hned několika lidem a sám zjistí, že upíjet se pomalu k smrti není tou správnou cestou... Bylo mi od začátku jasné, jak to celé musí skončit, ale i tak jsem se neuvěřitelně bavila a nechala se vtáhnout na klidné místo plné fantasie. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Rozvláčně nádherně příjemný romantický film. Krásně vyspělý příběh, skvělé zpracování. Morgan Freeman jakožto moudře "přiopilý" spisovatel naprosto dokonalý. Nicméně absolutním top pro mě v daném snímku byl výkon Virginie Madsen, krásně čistě zahraná role matky tří dcer, která prochází rozvodovým řízením a postupně se jakožto celá rodina sbližuje s hlavním hrdinou. Musím říct, že jsem se usmíval (ne smál, ale opravdu usmíval) po celou dobu daného filmu a zůstal v hlavě ještě nějakou tu chvíli poté. Netřeba velkých vizuálních kreací, stačí krásný příběh a velice příjemné obsazení a funguje to nádherně. Ode mě myslím zasloužené 4 hvězdičky (jedna hvězdička dolů za trochu až moc předvídatelný konec, nicméně to Vás v žádném případě nesmí od daného dílka odradit). ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Je fajn si taky občas pustit příjemně ubíhající film, u kterého se nebudete rozčilovat nebo umírat nudou a u kterého vám vaše dražší polovička v půlce neusne. A přesně takové je Kouzlo Belle Isle… fell good film na první dobrou s ubrblaným Morganem Freemanem, vyhaslým spisovatelem na odpočinku. Odpouštím banální zápletku o novém smyslu života i okatě kašírované dialogy a nechávám se unášet na vlnách nostalgie. Filmy s podobně laskavými konturami v současné kinematografii trestuhodně chybí. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, citově a typy postav vykalkulovaný doják "á la Hallström", přesto tak příjemný, laskavý a krásný. Morganu Freemanovi stačí, aby "tam byl", ani nemusí nic hrát a člověk se hned cítí... nu, příjemně. Tohle slovo totiž zdaleka nejvíc vystihuje tenhle film. Jen si to vemte: máme tu venkov kdesi "na konci světa", dále zahořklého starého spisovatele na vozíčku, co pije z žalu nad smrtí své ženy, dále jsou tu sympatická postarší sousedka se třemi roztomilými holčičkami (tedy jedna z nich je už týnedžerka, co pohrdá svou matkou, než prozří), nechybí ani pejsek, je tu i retardovaný chlapec a to vše na pana zahořklého zapůsobí. Jak asi? Spousta klišé a mouder, tady ale smíchaných způsobem, který mě bavil a který uplynul bez zádrhelů. Rob Reiner zkrátka umí a i z mála dokáže uvařit hodně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodlná jednohubka o tom, že niekedy sa dokážu veci otočiť k lepšiemu aj vtedy, keď my sami sme už stratili všetku nádej. Z tohto pohľadu ide o veľmi pozitívu záležitosť, na ktorú sa navyše aj dobre pozeralo. Pritom samotná dejová linka nepatrí k tým najzaujímavejším a dramaticky prepracovanejším, hoci pár perál múdrosti by sa tu rozhodne našlo. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama