Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tyto filmy, kdy se jedinec nebo pár vydává do divočiny, aby zažili nějaké dobrodružství nebo se s čímkoliv vyrovnali mám rád. A i když například na "Útěk do divočiny" s Emilem Hirschem to určitě nemá, i tak se jedná o hodně dobrý film. Tentokrát jsou v hlavních rolích dva kdysi dobří přátelé, jež už se oba nacházejí v pokročilém důchodovém věku. Přesto se vydávají se předalekou pouť po Appalachian Trail. V hlavních rolích se nám představí nestárnoucí Robert Redford, který v 81 letech vypadá na 60 a obtloustlý Nick Nolte, který v 76 vypadá na 85 a navíc mu není absolutně nic rozumět. Konec možná příliš rychlý, přesto mě jejich dobrodružství a Redfordova neústupnost velmi bavili. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, o tom jak se dva známí z Butch Cassidy a Sundance Kid na stará kolena vydají na Appalačskou stezku. Tam zažívají různá dobrodružství, která jsou spíše konverzačního charakteru. Nebylo to špatné a místy to bylo dokonce vtipné, ale tak trochu mi připadá jako by bylo dílo předčasně ukončeno. Otevřený konec, u kterého jsem si připadal, jakoby se to sotva začalo rozjíždět a najednou titulky. Sice to mírně přidá na autenticitě, neboť v reálném životě prostě také všechno nevyjde a není dotaženo do konce, ale mně bohužel tento příběhový obrat příliš nevyhovoval. Mohlo to sice dopadnout lépe, ale i přesto zůstávám spíše spokojen. Příběh byl poutavý a staříci, ač je každý jiný, se skvěle vzájemně doplňují a cesta byla moc pěkná na pohled. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film A walk in the woods se mi přesně trefil do nálady, proto nemám potřebu rozebírat filmařské kvality a budu jen chválit a snít o podobné bilancující cestě někdy v budoucnu. Nic od Billa Brysona jsem ještě nečetl (hned to napravím) a nebyl jsem zatížený předlohou. Ač vím, že nějaké změny byly, dramatizace byla v pohodě a to, jestli medvěda ve skutečnosti autor potkal, nebo jen slyšel, vlastně není pro vyznění snímku vůbec podstatné. Nevadí mi ani o zhruba dvacet let starší hlavní hrdinové (oproti knize). Naopak to jen opět pomohlo dobrému vyznění filmu. Životní bilancování na podobně dlouhém výletě v lesích zní lépe od sedmdesátníka než od padesátníka. Robert Redford a Nick Nolte mi pasovali do filmu výtečně. Jejich vzájemné popichování a vzpomínky jsem si moc užíval. Dřív jsem pár týdenních výletů jen s krosnou v lesích absolvoval. Při sledování filmu mě nejvíc mě bavila myšlenka, až si to za pár desítek let v důchodu zopakuji, jak u toho budu vypadat? Budu moudřejší, nebo jen tvrdohlavější? Budou mě bolet záda, kolena, nebo už všechno? Jaké bude moje vlastní bilancování a s kým půjdu? Každopádně se už teď na to těším! ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Zombík a vychlastanej bezdomovec jdou na pěkně dlouhou tůru po emerice a zažívaj přitom.... no vlastně toho ani tak moc neni.Prostě jdou pěknou přírodou a kecaj důchodcovský pindy,občas potkaj nějakou šílenou postavičku nebo medvěda.Žádnej zázrak ale průměrná komédie o dvou dědcích co si chtěj před tim než si pro ně přijde zubatá,dokázat že ještě nepatří do šrotu.Jenom teda Redford vypadá jako odporná slizká mrtvola a Nolte zas jak kdyby před každym záběrem vyžahnul flašku metanolu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Redford na treku? Těšil jsem se hodně, ale asi jsem si od toho napoprvé sliboval víc. Nebo něco jiného. Hlavním problémem byl pro mě Nolte, který bohužel nezraje jako víno. Což by nevadilo, kdybych neměl pocit, že se neustále cpe dopředu,takže na Redforda a vlastně ani na tu Appalačskou stezku už moc prostoru a času nezbývá. Chtělo to druhou šanci, zkusit si to s touhle dvojkou celé vyšlápnout ještě jednou. A podruhé do bylo mnohem lepší. Znal jsem cestu i terén, věděl co mám čekat a přizpůsobil tomu krok. Nakonec z toho byla místy zábavná, místy hořká cesta, na které má každý z té svérázné dvojky svou silnou chvíli, a i když bych byl raději, kdyby Nolte trochu ubral, dalo se to s ním přežít. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)
  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Robert Redford i Nick Nolte byli v době natáčení už sedmdesátníci, zatímco Bryson a Katz měli v době přechodu Appalačské stezky 44 let. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama