Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvom rade, dúfam, že tí čo dali tomuto filmu odpad alebo nízke hodnotenie, tak videli aspoň nejaké serie. Lebo dajú sa hodnotiť aj samotne epizódy, ale keď nedopozerám väčšiu časť seriálu, tak by ma ani nenapadlo hodnotiť cely seriál, ale to som ja, nie ostatní. Po prvých častiach má seriál tiež nejako nechytil, ale vydržal som a naozaj sa rozbehol a  žiadnej epizóde som nedal menej ako 4*. Každá séria je iná a preto celkom originálna. Vždy je tu nejaký príbeh a do toho sú tu jednotlivé epizódne záblesky skoro vždy s vynikajúcimi maskami. Najlepšou postavou je Monroe a na začiatku ma ani nenapadlo, že tato postava bude v seriály tak dôležitá. Zaujímavými postavami boli aj Juliette a Adalinde, tie si krásne vymieňali úlohy. A to Adalind som nemal rad, ale v posledných sériách prišla celkom pozitívna zmena. A najlepšou vedľajšou postavou bol Meisner, len škoda, že tam nemal viacej priestoru. Tak lúčim sa s ďalším fajn seriálom, tu som skončil, ale zato inde začnem... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Grimm je takový mix průměrné kriminálky, Buffy, Supernatural a pohádek. Rozhodně to není špatné, ale nemůžu úplně nesouhlasit s lidmi, kteří to po pár dílech odepsali. Zápletka u každého dílu je příšerně průhledná a předvídatelná, bez jakékoli gradace nebo momentu překvapení a to je rozhodně největší zápor seriálu. Místy nelogičnost (proč Nick nejde po vrazích tety, proč se monstra Grimmů bojí, když nemají ani žádné nadpřirozené schopnosti..) a stvůry, které jsou většinou jen mutanti mezi zvířaty a člověkem tomu moc nepřidají. Každopádně pokud v Grimm nehledáte další guilty pleasure nebo něco víc, tak zklamaní nebudete. Já byla ohledně celého seriálu dost skeptická a nakonec jsem mile překvapená. Atmosféra super, hudba všechno krásně dokresluje a navíc se tu najdou sympatičtí záporáci (Hexenbeast Adalind připomínající Ruby ze Supernatural). ()

Reklama

Orthank 

všechny recenze uživatele

Po prvých deviatich epizódach zisťujem, že tvorcovia varia z vody. Na jednej strane sa nechcú stratiť v spleti zápletiek a tajomstiev a na strane druhej si chcú udržať formu kriminálky. Ťažká úloha, zvlášť vtedy, keď zavediete celkom zaujímavú mytológiu a fantasy atmosféru. Uvidím, čo tvorcovia prichystali ďalej ale bojím sa, že neutrálny status mu v budúcnosti ku kvalite a sledovanosti veľmi nepomôže. Zatiaľ škoda dobrého nápadu. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsou tam slabé momenty, ale ty já ráda odpustím, protože nápad se mi líbí. Možná to seriálovým fanouškům připomene Supernatural (lovení příšer, atp.), ale mně to osobně vůbec nevadí. Nečekala jsem žádný zázrak a seriál si ani na nic víc nehraje. Sice po čtyřech dílech je vidět, že se seriál drží jedné stejné linky: policista Burkhardt (nebo-li Grimm) dostane případ, a pak je úplně jasné, co příjde - v záhadném zmizení / vraždě má prsty některá z nestvůr. Seriál je pořád na začátku, takže můžeme jen hádat, co dál nás čeká a jakých milých / nemilých překvapení se dočkáme :-) Z hereckého obsazení mě kromě hlavního představitele zaujal herec Silas Weir Mitchell, který hraje jedno monstrum (Vlka), herecký výkon vynikající a jeho zjev (ten jeho reálný vzhled) je naprosto crazy a má výborné komentáře ,,Opovaž se mi říct k noze!" ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Ono to neni špatný, akorát je to až moc pohádkový a to mi prostě nesedí. Ale obdivuju, jak pořád vytvářej a vymejšlej ty nový příšerky. Nějaký ty příšery jsou totálně absurdní ale aspon to je někdy i sranda, i když neúmyslná. Čistej průměr. Neni to nic extra, ale házet to hned do by byla blbost. Koukat se na to dalo a některé díly jsou vážně povedené. Bohužel je to díl od dílu. Ale těch 60% si to zaslouží. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V 7. epizodě 3. série se objevila čepel náramně podobná skryté čepeli z herní série "Assassins Creed". (Blackhand47)
  • Auto, na ktorom jazdí Nick Burkhardt (David Giuntoli), je Toyota Land Cruiser z roku 1988. (DBel)
  • Postava Nicka Burkhardta (David Giuntoli) byla v seriálu obsazena jako první. Druhá postava, kterou tvůrci obsadili, byl Monroe (Silas Weir Mitchell). (BLANIK.)

Reklama

Reklama