Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál ručně kreslený bestiář, abych mohl poznat, kdo ze sousedů je vlkodlak nebo podobná potvora...Jenže mám tu smůlu, že se nejmenuji Grimm...Na německé bratry pohádkáře ale raději v této souvislosti zapomeňte, protože tento seriálový počin je úsměvná šestáková detektivka, která se přiživuje na konceptu nadpřirozena... ()

Tirion odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to není zcela relevantní hodnocení seriálu, když hodnotím pouze pilotní díl, ale dál to sledovat nemůžu a zhnusen jsem natolik, že to hodnotit musím, abych své zhnusení vyjádřil veřejně. Tohle je pouze slátanina rádoby pop kultury dneška. Je to špatné, plné klišé a podprůměru. Scénář je komický, herci ho rozhodně dále neposouvají a jich samotných je mi líto. Tohle je pouze televizní loutka, znásilnění filmového umění a braní žánru a platformy seriálu jako rukojmí. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zejména ve 4. řadě se už šablona každotýdenní kriminálky mírně zajídala, ale jinak k seriálu nemám mnoho výhrad [podrobněji v komentářích k jednotlivým sériím]. Pronikání policisty (grimma) Nicka Burkhardta do obyčejným očím skrytého pohádkovo-mytologického společenství „oblud“ v okolí Portlandu rámovala spousta dlouhodobějších, většinou super napínavých zápletek – ať už osobních (jeho rodiny, přátel, šéfa), nebo „světovládných“ (královská rodina, revoluční hnutí, mapa z klíčů k mocnému artefaktu). Závěrečná sezóna ovšem dotáhla jen pár z výše zmíněných, navíc ne plně uspokojivě. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Ono to neni špatný, akorát je to až moc pohádkový a to mi prostě nesedí. Ale obdivuju, jak pořád vytvářej a vymejšlej ty nový příšerky. Nějaký ty příšery jsou totálně absurdní ale aspon to je někdy i sranda, i když neúmyslná. Čistej průměr. Neni to nic extra, ale házet to hned do by byla blbost. Koukat se na to dalo a některé díly jsou vážně povedené. Bohužel je to díl od dílu. Ale těch 60% si to zaslouží. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Grimm je niečo medzi Buffy, Charmed a Supernatural, ale hneď od začiatku je vidieť, že má lepších scenáristov ako spomínané seriály. Má to potrebné procedurálne prvky, ktoré seriálu bránia v tom, aby sa stal telenovelou, ale zároveň má obdivuhodné zameranie na jednotlivé postavy a ich povahu a pozadie. Dlhodobá línia vyzerá veľmi zaujímavo a už sa neviem dočkať druhej série. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Každý díl je volně inspirován jednou pohádkou od bratří Grimmů. (BLANIK.)
  • Produkce seriálu spolupracuje s firmou Apple. Firma je zmíněna v titulkách a je možné si všimnout, že každý v seriálu má iPhone právě od firmy Apple. (tb_23)
  • Postava Nicka Burkhardta (David Giuntoli) byla v seriálu obsazena jako první. Druhá postava, kterou tvůrci obsadili, byl Monroe (Silas Weir Mitchell). (BLANIK.)

Reklama

Reklama