Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

jefff 

všechny recenze uživatele

Zatím mám zkouknutých deset dílů první série, ale seriál mě opravdu zaujal a přijde mi velmi dobře natočený. Otazník visí nad slabšími triky a posutnutím příběhu v budoucím pokračovaní, ale mix Akt X, Červené karkulky, kriminálek mi přijde jako super nápad. Po hodně slabém prvním dílu jsem zvažoval zda mám pokračovat ale dobře jsem udělal. Každým dílem kvalita stoupá a Grimm je jeden z nejlepších seriálů co jsem za poslední dobu viděl. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První díly na mě působily velmi dobře: originální myšlenky, sympatický hlavní hrdina, cynický kolega-hodinář. No jenže je to stejné jako s každým jiným seriálem - schéma vražda-vyřešení-bojíme se Grimma se opakuje v každém díle ve stejném pořadí. Linie s Grimmem a jeho osobním příběhem (včetně osobních problémů se šéfem a blonckou) se zastavila snad ve třetím díle. No co, i tak mě ty pohádky baví a chystám se na druhou sérii. Edit: Druhou sérii mám asi tři roky rozkoukanou a nehodlám se k tomuhle seriálu vracet. Další díly nepřináší mnoho nového. ()

Reklama

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který vesměs nemá čím překvapit. "Detektivka" se strašidlama. Bod za mě má Monroe (Silas Weir Mitchell), který má v každém díle nějakou vtipnou připomínku a sám o sobě vypadá vtipně. To dělá seriál zábavnějším. Jinak bych to nazval průměrným (možná až podprůměrným) kriminálním seriálem. Za mě 60% ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem náhodně zapnul televizi a běžel tam grimm ... sice mě to nezaujalo, ale po pár dnech mi to nedalo a stáhl jsem si první díl. A od té doby koukám na jeden díl denně (vetšinou v mhd - lepší než koukat na některé spoluobčany :). Po každém díle si řeknu, že je to hrozná ptákovina, děj je naprosto předvídatelný, ale už se těším na další díl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Lovce duchů, ale na příběhy bratrů Winchesterů Grimm zdaleka nedosahuje. Chybí mi tu více vtipu, lepších masek a nápaditých scénářů. Navíc nit, která celý seriál zastřešuje, mi přijde strašně laciná. Na druhou stranu je třeba uznat, že některé z dílů opravud stojí za to a místy je hororová atmosféra naprosto dokonalá, ale bohužel to jen dokresluje nevyrovnanost celé série. 50% ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Ve 12. epizodě 6. série si zahrál roli buldoček Henry herečky Bitsie Tulloch (Juliette Silverton). (Lenina666)
  • Každý díl je volně inspirován jednou pohádkou od bratří Grimmů. (BLANIK.)
  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)

Reklama

Reklama