Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

maseer2 

všechny recenze uživatele

absolutně zbytečná slátanina, která vůbec nevyužívá možný potenciál látky a postrádá tvář i logiku.. postavy jsou naprosto nezajímavé, scénář komický, efekty k smíchu a zápletky dílčí a nesmyslné.. po 4 dílech přestávám sledovat.. objektivně bych měl asi dát slabé 3*, ale 2* myslím líp vyjádří mé znechucení z toho, jaký paskvil nám tvůrci naservírovali..... ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál ručně kreslený bestiář, abych mohl poznat, kdo ze sousedů je vlkodlak nebo podobná potvora...Jenže mám tu smůlu, že se nejmenuji Grimm...Na německé bratry pohádkáře ale raději v této souvislosti zapomeňte, protože tento seriálový počin je úsměvná šestáková detektivka, která se přiživuje na konceptu nadpřirozena... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že tenhle seriál neběžel v televizi, když jsem byla 12-letý potěr, tehdy bych si u toho nejspíš nadšeně mastila frndu a neřešila bych, že bratři Grimmové v rakvích vzteky rotují jak v mixeru. Možná by se mi líbil sladký hlavní hrdina, možná by mě nekrkaly nejasnosti a nelogičnosti, možná by mi nevadily divné efekty, možná bych si nevšimla, že scénář jednotlivých dílů je čím dál stejný (s obměnou záporných postav), možná bych děj považovala za napínavý, zábavný, vtipný a originální. Jedno je jisté: vůbec mě průměrnost a lacinost "Grimma" netrápí, vždyť existuje spousta zajímavějších činností, než dřepět u bedny - třeba starému vyprat, pověsit, vvyžehlit a do komínku naskládat nasrávačky. 44% ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Grimm je niečo medzi Buffy, Charmed a Supernatural, ale hneď od začiatku je vidieť, že má lepších scenáristov ako spomínané seriály. Má to potrebné procedurálne prvky, ktoré seriálu bránia v tom, aby sa stal telenovelou, ale zároveň má obdivuhodné zameranie na jednotlivé postavy a ich povahu a pozadie. Dlhodobá línia vyzerá veľmi zaujímavo a už sa neviem dočkať druhej série. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)
  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)
  • Russell Hornsby si při natáčení vymkl kotník. Tvůrci událost zakomponovali do seriálu s tím, že si jeho postava vymkla kotník na dovolené. (Blackhand47)

Reklama

Reklama