Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo rád zbiera kartičky slávnych futbalistov. Chýba mu už len tá s brankárom Liverpoolu. On sám by mal tiež hrať na brankárskom poste miestneho žiackeho tímu, lenže má z toho strach. Rovnako ako z Toma Erika, ktorý ho šikanuje. Všetko sa začne meniť s príchodom spolužiačky Mari. Je inteligentná, odvážna a Joovi veľmi sympatická. (hygienik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

markotter 

všechny recenze uživatele

Na pozadí honby za nesehnatelnou kartičkou liverpoolského brankáře se odvíjí příběh nesmělého Joa, který je, jak už to v životě bývá, terčem posměchu a ústrků silnějších spolužáků. Kromě druhé dějové linie se vztahem k Mari je to vlastně celé o šikaně, která tu sice není nijak výrazná, ale přesto je. Film se ale snaží být spíše komedií, kdy hlavní hrdina někdy vtipně, jindy sarkasticky a ironicky komentuje svoje zážitky. To ale nestačí, film trpí nevyrovnaným tempem a obsahuje pasáže, které jsou nudné a dlouhé. Nebylo to špatné, ale myslím, že režisér úplně nevyužil svého potenciálu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto ohranej příběh o tom jak si šikovanej díky své zamilovanosti do nové třídní samičky začíná uvědomovat, že z pozice lidské rohožky moc dívčích srdéček nezlomí, přesto se ještě několikrát projevil jak kus bobku a to především v době, kdy se svého vytouženého dívčího objektu nedokázal ani zastat. Film průzračnej jak himaljské jezírko a kdyby nebyl norskej, ale českej, tak tu lítá úplně jiný hodnocení. Navíc ten konec s tou rukou byl směšnější než prezidentská přísáha Václava Klause při větě "....a budu vždy jednat v zájmu všech občanů České republiky." ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to taková milá severská ptákovinka o školákovi a jeho snaze o přežití v zákeřném prostředí nejen základní školy. Zároveň je tematika orientována i sportovně (fotbalově), což na atraktivitě v mých očích přidává. Pokud nemáte zrovna po ruce nějakou pecku, tak můžu doporučit, jinak se ale s klidným srdcem podívejte radši na tu pecku. O nic zas tak kulervoucího nepřijdete. 60 % Oblíbená část- záběry v titulcích ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý teenager má své touhy, sny, přání, ale i problémy a starosti. Hlavní hrdina této norské komedie se musí vypořádávat se šikanou od svého spolužáka, a i když to není žádná agresivní forma šikany, ale spíše se jedná o jakousi formu nátlaku na slabšího jedince (jde zde spíše o to, že hlavní hrdina nepatří k příliš odvážným lidem a asi by se dalo říci, že je to lidově řečeno padavka), tak přesto je to pro hlavního hrdinu nepříjemné, a to především v okamžiku kdy zjišťuje, že dívka, do které se zamiloval, je mnohokrát odvážnější než on. To žádnému chlapovi sebevědomí nezvedne. Ale hlavní hrdina se zde vypořádává také s první láskou, se svou až přehnaně starostlivou matkou, s touhou mít kompletní sbírku fotbalových kartiček a nakonec i se svým strachem z hraní fotbalu. Tohle je příjemně milý film ze severní Evropy, který se prostě musí divákovi líbit, ať je mu 10 nebo 50 let, protože přesně dokázal najít ten správný poměr mezi nadsázkou, humorem a trapností, v tomhle směru je to absolutně vyvážené a tím pádem skoro dokonalé. Já jsem s výsledkem spokojený a proto uděluji lepší čtyři hvězdičky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Něco málo norských reálií. 1) Všiml jsem si tradičně vysoké skandinávské úrovně bydlení včetně rozsáhlého použití dřeva v obydlí. Za zmínku stojí i vybavení kuchyně základní školy, kde se žáci učí vařit. 2) Bavily mě i barvité flash-forwardy. 3) V sofistikované skandinávské společnosti se ani šikana neprojevuje v hrubých formách, jak je známe z americké nebo například estonské provenience. Ta místní má spíš formu mírného nátlaku, kdy nedochází příliš k násilí a šikanista drží slovo, alespoň ve filmu. 4) Snímek je pohodový, mile ironický. Bohužel tato odlehčenost je i jeho největší vada - pět minut po skončení mi dělá problémy si vzpomenout na detaily. Do srdce ani do paměti se mi prostě nezapsal. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Na oné vzácné kartě je španělský brankář José Manuel Reina, který v Liverpoolu chytal od roku 2005. (hendrich6)

Reklama

Reklama