Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený osudový příběh mladého muže, kterého během druhé světové války opouští manželka a stěhuje se za novou láskou do Anglie. Mladík se sám musí postarat o rodinu a děti. Třicet let nemá o ženě žádné zprávy. Její nová rodina ho kontaktuje až po její smrti. Jejím posledním přáním totiž bylo, aby byla pohřbena ve své rodné Alabamě. Obě rodiny - ta, kterou kdysi opustila, a její nová, anglická - se setkávají a pokoušejí spolu překlenout nejen zaoceánskou vzdálenost, která dělí jejich životy. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (32)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je o dvoch rodinách, ktoré spojila jedna žena. Obe rodiny zásadne poznamenala 1. svetová a potom aj 2. svetová vojna. Niektorých psychický a iných zase fyzicky. Traja vlastní a jeden nevlastný brat boli aktívne zapojení do 2. svetovej vojne. Dvaja sa vrátili ako hrdinovia, ďalší bojoval v práčovni a štvrtý sa dostal v boji o Šanghaj do zajatia Japoncom a celú vojnu bol v zajateckom tábore. Dej sa orientuje na vykresľovanie jednotlivých osudov a vzťahov v rodinách. Súčasne s tým sa zaoberá problematikou vojny, jej vplyv na osud ľudí, postoje k nej rôznych generácií a rôznych presvedčení. Ale podľa môjho názoru, téma vojny je v tomto filme základná. A najhoršie na tom je, že ta tretia generácia rodiny odchádza na vojnu do Vietnamu s patričným odhodlaním. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rodina, kde by měli preventivně všichni mužští členové dostat modrou knížku hned po narození zároveň s rodným listem, protože ať už se účastnili jakéhokoli válečného konfliktu, vyšli z něj jako totální magoři. Rovněž rodina, kterou by měla pravidelně navštěvovat sociálka, nejlépe i s mravnostní policií, protože ty poměry…. No, fuj! Souloží se tam bez ohledu na příbuzenské vztahy i bez ohledu na dobrý vkus. Jinak je to opět tradiční americké hysterické setkání sebelítostných, ublížených rodinných příslušníků, kteří na sebe vykřičí všechny hříchy minulosti, pak se trochu seberou a rozjedou se domů. ___ Motiv dvou rodin založených jednou ženou na dvou kontinentech je úplně zbytečný. Stejně nebo možná ještě lépe by to fungovalo, kdyby neměli stejnou matku a prostě se jednalo jen o nějaké rodinné větve, které se po čase sejdou a řvou na sebe. Snad jen úplně závěrečná scéna se malinko vymykala a aspoň za něco stála. A pak ještě jednoduchý způsob, jak si starší bratr sjedná pořádek v rodině mladší sestry – někdy stačí říct nezvanému nápadníkovi pár vhodně zvolených slov a je po aférce, nemusí hned dojít na rány pěstí. ()

Reklama

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Scénář mluví aniž by věděl o čem, poté se posune o 180° jinam a opět mluví. Přehnané psychologické drama, které nebýt některých hereckých výkonů - především Johna Hurta, Kevina Bacona a Roberta Duvalla - a hudebního doplnění nebylo by se moc o čem bavit. Co mohl být zajímavý námět - narazilo na zpracování. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost ma prekvapuje tunajsie nizke hodnotenie. Podla mna je to dôstojny clen Thorntonovej rezijnej tvorby. Film o interakcii prvej aj druhej rodiny jednej zeny, ktore sa stretnu kvôli jej nahlej smrti a naslednemu pohrebu. Je tu kopa postav, ktore hraju skveli herci a kazdy ma priestor naplno zaziarit. Tempo je dost pomale, co asi niektorym nesadlo, ale podla mna to nie je ani na chvilu nudne. Jedine, co ma trochu sklamalo, bol zaver. Po pohrebe sa anglicka rodina zbalí a odíde spät do Anglicka a ja som mal chut dozvediet sa ako to bolo dalej s niektorymi zapletkami. Tentokrat ma sklamalo, ze su niektore linie nedopovedane. Ale napriek tomu je to skvely film. 8/10. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro americké filmy netypické drama s propletencem mezirodinných vztahů hodných mistra Ingmara Bergmana. Ale B.Bob Thornton film zvládá jako režisér, scénárista i herec (v čemž mu sekunduje řada skvělých kolegů v čele s R.Duvallem a J.Hurtem jako dvou zároveň ovdovělých otců rodin). Dlouho jsem musel čekat, cože to má společného s autem Jayne Mansfieldové (originální název filmů)... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama