Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženy touží mít partnera a děti otce. Ale i zde existují hranice. Malé, trochu ospalé provensálské městečko, v němž se jeden muž snaží skrývat před manželkou svou nevěru, jeho žárlivá milenka usiluje o jeho sebezničující přízeň a především jeho rozvod a ještě je tu jiná žena, která se synem utekla před svým agresivním manželem a doufá, že je zde nenajde. A uprostřed toho všeho nevinné děti, které zachytávají a po svém si vykládají dramata, která citlivě vnímají u svých rodičů. Dívenka přejímá majetnické touhy své matky a chlubí se před svými spolužáky, jak brzy bude mít bohatého tatínka. Lze toto ještě nazvat dětskou fantazií nebo manipulativní lží? Její spolužák se ptá své matky, zda je lesba, když žije sama, jak mu vysvětlila kamarádka. Bující lži a žárlivost nemůže jen tak vychladnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je tolik výborných francouzských filmů, které by toužily dostat se do přízně českého diváka, ale zůstávají skryty jeho zrakům nepřeloženy. A Česká televize plýtvá penězi, talentem i prací spousty lidí, aby nechala udělat české znění k této nepovedené inscenaci. Námět rozhodně nebyl špatný, herecké výkony by jej nezkazily, ale scénář postrádal gradaci a režie nápaditost, která mohla z toho snímku udělat téměř mystickou záležitost. Jestli něco Francouzi ve svých filmech vždy uměli, tak to byla atmosféra. Jak vidno, ne vždy a každý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malé klamstvá majú zaujímavý námet, možno aj zaujímavý scenár a zaujímavé rozuzlenie. Lenže sa bohužiaľ jedná o televízny film, takže jeho spracovanie tomu zodpovedá. Prvá hodina, kým nám začne dochádzať, akým smerom sa dej bude vyvíjať ďalej, je dosť nudná a môže vás prinútiť film vypnúť. Škoda, že látku nedostal do ruky trebárs taký Adrian Lyne, dodal by jej hutnú atmosféru, ktorú by si zaslúžila. Film som videl v noci v televízii, pretože som nemohol zaspať. Možno by mi viac prospela nočná prechádzka. ()

Reklama

karlee 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení, zajímavý námět žárlivosti přerůstající ve stalking až paranoiu je v dnešním světě psychopatů více než aktuální. A ta blondýna to hraje docela dobře. Jinak ovšem škoda laciného televizního zpracování, jak píše kolega Anderton, tenhle scénář si zasloužil víc. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama