Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní komedie s písničkami pro děti. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Paity 

všechny recenze uživatele

Tyhle novodobé pohádky s vědeckými až sci-fi prvky si mě nikdy nezískaly. A kosmická čarodějnice v Čeboni, kterou hraje poblázněná Jitka Molavcová není výjimkou. Přišlo mi to hloupé a praštěné dohromady. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Kosmická čarodějnice v Čeboni 1.díl Ocitáme se v sídle čarodějnice, která zde bydlí s adoptovaným vodníkem Miloušem. Ona čarodějnice je nyní nemocná, tak potřebuje čeboňské mouchy, ale ty došly. Musí se letět na nové. Když tam nakouknou přes zrcadlo, vidí třídu, ve které žačka Ivanka Kaničková neumí dějepis a pravopis. A neumí vyjmenovaná slova. Čarodějnice se domnívá, že je mezi nimi ztracené čarodějné slovo. To přečte Ivanka náhodou z kroniky, kterou dostala číst za trest -----24/. A hups, celé obydlí čarodějnice a Milouše se ocitá u nich na stole. Pak se zvětší na velikost lidí, ale zato se zmenší Ivančiny rodiče. Ti končí ve sklenici od okurek. Tam se posléze ocitá i rodina, která bydlí pod Kaničkovými a přišla si stěžovat. Čarodějnice již ví odkud je ono slovo, a slibuje Ivance, že ji dějepis naučí velmi dobře. Nato povolává učitele dějepisu. Ten přilétá na koštěti. Je to baba. A za ní se ze země vynoří i čert. Dále přijede černý kočár a z něj vystoupí bílá paní. Ti všichni se hrnou ke Konvičkovým. 2.díl Takže „učitelé“ jsou zde a sousedky si o tom vyprávějí. Jedna z nich kupodivu vykazuje velké znalosti o čertech, ale i těch druhých. Milouš je vyslán pro mouchy do obchodu se zvířaty a ten zde nalézá jako prodavače svého bratra. Ivanka se svými „znalostmi“ dějepisu neuspěje, protože se je naučila kapánek jinak. Děti se jí smějí a učitel je z toho na mrtvici. Ale to už se ve škole objevuje čarodějnice a zasahuje -------20/. Paní sousedka hlásí policajtovi řadu podivností a on neváhá a jde přímo ke Kaničkovům. Čarodějnice je však oba, poldu a sousedku udavačku začaruje pod popravčí vrch a je pokoj. To už Ivanku štve a chce, aby je všechny odčarovala. Jenomže pokud se nenaučí dějepis, nemůže žádné kouzlo zrušit. Takže zasahuje sousedka Kořánová... Tak sranda trošku útrpná. Dívat se na to dalo. Je vidět že si to pan Zedníček s paní Molavcovou užívali. Bylo to však zbytečně dlouhé, dva díly být nemusely. 20181127 4820/4946 **/4 s.u. 20181127 3757/3922 **/4 live YT ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, aby paní Šéfová a Milouš měli svůj film, byla jistě záslužná a generace vyrostlá na Studiu Kamarád, kde se právě tato dvojice pravidelně objevovala, by jistě šílela štěstím, kdyby. A těch kdyby je mnoho. Kdyby scénář nebyl tak nehorázně stupidní, kdyby to nebylo tak křečovité a nevtipné, kdyby tam byla nějaká sympatická postava, kdyby Klára Jandová nebyla tak zoufale šeredné netalentované dítě, kdyby z toho aspoň měl divák pocit, že herci si to užívali (přitom evidentně neměli radost ani z možnosti cpát se buchtami), kdyby to na řídký děj nebylo tak dlouhé. A tak dávám velkoryse dvě hvězdy za doznívající dětskou nostalgii s tím, že tenhle film mě iritoval už v době, kdy byl nový. Lidé nezasaženi nostalgií takto velkorysí nejspíš nebudou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Pelhřimově. (M.B)

Reklama

Reklama