Reklama

Reklama

Bakaláři 1997

(seriál)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 6 h 22 min (Minutáž: 13–35 min)

Hrají:

Marek Eben (průvodce), Sabina Laurinová, Jiří Langmajer, Pavel Trávníček, Lubomír Lipský st., Klára Jandová, Jan Hartl, Miroslava Pleštilová, Jaromír Dulava, Miroslav Vladyka, Jitka Smutná (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze uživatele kingik k tomuto seriálu (2)

Facka (1997) (E04) 

Facka sem, facka tam. Jedna taková facka donutí arogantního podnikatele, aby si došlápl na mladou učitelku. Jeho dítě nikdo bít nebude, ani kdyby si jeho nezbedný kluk ten (výchovný) políček skutečně zasloužil. No jo, jenže jak poznat učitelku, která je zodpovědná za ten (zlo)čin. Ono to nebylo nastíněno nijak špatně. Zdeněk Mahdal hraje svého podnikatele z devadesátých let patřičně nesympaticky, a to i za cenu přehrávání. I úča Andrei Černé je taková relativně správně "pedagogicky" zahraná, i když její představitelka je na učitelku příliš provoplánově sexy. Celá situace se právě za takovéto herecké sestavy jeví méně přirozená. Vše se vejde do čtvrthodinky. Jedná se totiž o povídku z Bakalářů, kteří v devadesátkách prodělali obrození. Samozřejmě ta obroda probíhala často s herci, kteří si mysleli, že když se patřičně vtipně zatváří, je z toho hned herecký koncert. Herecké rezervy byly kolikrát značné. Určitým způsobem nezafungoval maxi optimálním směrem ani přístup zkušeného režiséra Dušana Kleina. Klein a spol. odevzdal jen hrubý náčrt situace, která by se skutečně mohla stát (také se i stala), ale jen to chtělo o třídu plnokrevnější zpracování a méně teatrální herecké výkony. 40% ()

Ztráty a nálezy (1997) (E20) 

Ve vlaku se dá zapomenout leccos. Zuzaně Bydžovské stačilo, aby skočila pro limonádu a hodinky, které jí šly pozdě se postaraly o předčasný odjezd vlaku i s její malou dcerou ve vagoně. Slabě natočenou povídku z cyklu Bakaláři se nepodařilo zajímavě vystavět. K dispozici byli sice kvalitní herci, ale povídka se tlačila příliš do komediální polohy, která tady nebyla vystižena příliš přesvědčivě. Bydžovská naznačovala, že má na víc se svým talentem, ale režisér to zazdil. Kvalita odjela s vlakem a na peroně zůstalo prázdno. Mé hodnocení: 40% ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama