Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert. Tečka. Nemohu si pomoct, ale jak Tommy Lee Jones, tak moje oblíbená Meryl Streep (nominace na Zlatý glóbus) jsou ve svých rolích naprosto geniální. Všichni už jsme oba viděli ve spoustě zcela odlišných rolí a oni zase překvapí a zase excelují v pozicích (jak hereckých, tak - ehm - jiných), ve kterých jste je nečekali. Příběh, který si zaslouží vyprávět a zaslouží shlédnout. Tahle generace bude stále větší cílovou skupinou a proč by se na plátně nemohli bavit o orálním sexu. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Civilně natočený snímek ze života dvou letitých manželů, který je reálnou sondou do jejich vztahu a velmi syrově vyobrazuje problémy manželského soužití. Meryl Streep i Tommy Lee Jones podali excelentní výkon, klobouk dolů. Jen doufám, že tak nikdy se svou drahou polovičkou nedopadnu! ;-) Film: 73% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Po hereckej stránke dokonalá záležitosť. Meryl a Tommy ukazujú svoje kvality doplnené o fungujúcu chémiu, ktorá medzi nim intenzívne funguje. Film ako taký nepôsobí vôbec sladko..., ani predvídateľne ako by sa z traileru mohlo zdať. Práve naopak - je to subtílna citlivá filmová záležitosť, ktorá veľmi dobre spĺňa svoje poslanie... I hate golf. I do. I think it's boring. And watching it; that's even worse. It's like being married to ESPN or something. And when you eat ranch chips... your breath smells. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lehce dětinský Meryl Čmelda a Tommy Lee Brumda potřebují zažehnout jiskru. Jí chybí dotyky a pozornost, jemu orál v práci pod stolem při výpočtu daní a trojka se sousedkou. Hádáte správně, křesadlem bude sex. Co si budeme nalhávat, sice je to anál a orál (pardon, chtěl jsem napsat alfa a omega) partnerského vztahu, ale úzké zaměření pouze na něj dělá z Hope Springs jen po lechtivém povrchu klouzající podívanou a to je vzhledem k přítomnosti těžkých kalibrů Streep & Jones docela škoda. Ti dva měli de facto jediný problém a to ten, že zaplatili čtyři tácy muži, který se vydával za manželského poradce a přitom to byl podomní prodejce vysavačů.. P.S.: Jistě jsou tu tací, co se moc nebavili a pohlavní styk lidí nad padesát považují za nekrofilní sodomii. Na ně dřív nebo pozdějc dojde taky.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Sympatický snímek, ve kterém se určitě mnozí najdou. Jen nevím, jestli ho mám pouštět doma rodičům, takové filmy totiž nejsou nejbezpečnější :)))....Každopádně je nutné si uvědomit, že celý film je postavený jen na hereckém duu Streep Jones. Vše ostatní je tak trochu v pozadí, ale jako celek to funguje. Na maximum to není, přece jenom ty klišé si mohl režisér odpustit, ale 4 hvězdičky bez pochyb zasloužené. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Kay (Meryl Streep) připravuje Arnoldovi (Tommy Lee Jones) snídani, na jednom záběru je možné vidět, jak na pánev vyklepne pouze jeden žloutek z jednoho vejce. Jakmile však podává snídani na stůl, žloutky má v talíři Arnold dva. (Hnedoocko)
  • Když jsou Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) v hotelovém pokoji, sledují seriál Jsem do tebe blázen (od r. 1992). (Missa08)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama