Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Skoro každé manželství je někdy složité, nebo má svou větší, či menší krizi. Když jste spolu 31 let, navzájem se dokonale znáte, určitě nenosíte jeden druhého na rukou a neříkáte mu, nebo ji, jak ji strašně milujete. A přesně o tomhle období manželství po mnoha letech je tahle velmi příjemná komedie, která by asi byla možná jen průměrná, kdyby v ní nehráli dva skvělí herci. Nemyslím samozřejmě Steva, který se mně také líbil, ale bylo to spíš tím, že neskáče, nepitvoří se, nebo nehraje na kytaru, jako v jiných filmech, ale jeho výkon byl velmi nenápadný a zdrženlivý. A pak je tu samozřejmě dvojice v podání výborného Tommyho a tradičně vynikající Meryl, která snad umí zahrát každou roli. Jejich chemie, jiskření, z počátku tedy spíše nejiskření, to tam funguje opravdu znamenitě a oba dva právem dokázali, že ještě zdaleka nepatří do starého železa a že s nimi musí asi ještě dlouho počítat. Hope Springs Vám nenabídne recept, jak zachránit úplně špatné manželství, to snad ani nejde, ale vždy jde to stávající aspoň o malý kousek zlepšit. Musí ale chtít samozřejmě oba. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Reálne manželské problémy okorenené troškou humoru, sympatickým hereckým duom a fungujúcim scenárom. Tematika manželských problémov po 30tich rokoch našťastie nejde cestou gerontológie, ale dláždi si cestu sviežo, intímne, citlivo, miestami aj milým vtipom. Meryl a Tommy sú výborní po všetkých stránkach. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Milé ženy, užite si svojich manželov kým sú ešte mladý, pretože raz sa všetko utrasie, detí sa z domu vytratia a manžel vám zaspí v kresle pri telke. Zaslúžili umelci M. Streep a Tommy Lee Jones vynikajúco stvárnili pár, ktorý sa ocitol v manželskej kríze príznačnej skôr pre stredný vek. David Frankel dokázal, že láska kvitne v každom veku a tak aktívni dôchodcovia zažívajú obnovené milostné vzrušenie, niekedy s ozaj vtipnými skutočnosťami. Každá návšteva a rozhovor problémového páru u "docenta lásky" ma pobavila, nehoriac o vŕtaní sa v ich intímnom živote. Vtedy akoby Arnold "dostal päsťou" z čoho pramenilo následné uhýbanie a šokujúce informácie, ktoré stále viedli k hustejšej atmosfére. Film môže vyvolať vlastné spomienky, takže manželky sa po dopozeraní môžu na vás vrhnúť : ) 60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá romantická komedie se skvěle obsazenou ústřední dvojicí. Tentokrát mi víc seděl Tommy Lee a jeho sarkasmus, než věčně opritmistický úsměv Meryl Streep (i když její úsměv, když se poprvé probudí v jeho objetí, mě dojal). Druhá šance není žádná velká pecka, ale na jedno nedělní odpoledne to byla dobrá volba. Vivat psychoanalytikům a manželským koučům! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Po hereckej stránke dokonalá záležitosť. Meryl a Tommy ukazujú svoje kvality doplnené o fungujúcu chémiu, ktorá medzi nim intenzívne funguje. Film ako taký nepôsobí vôbec sladko..., ani predvídateľne ako by sa z traileru mohlo zdať. Práve naopak - je to subtílna citlivá filmová záležitosť, ktorá veľmi dobre spĺňa svoje poslanie... I hate golf. I do. I think it's boring. And watching it; that's even worse. It's like being married to ESPN or something. And when you eat ranch chips... your breath smells. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • V kině sledují Kay (Maryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) francouzký film Blbec k večeři (1998). v Americkém remaku zmíněného filmu si zahrál jednu z hlavních rolí Steve Carell, jenž v tomto snímku ztvárnil terapistu (SLOTH)
  • Meryl Streep byla za svou roli již po 28. nominována na cenu Golden Globe pro nejlepší herečku v hlavní roli. (ČSFD)
  • Když jsou Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) v hotelovém pokoji, sledují seriál Jsem do tebe blázen (od r. 1992). (Missa08)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama