Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, většinu času je to hrubozrnná nuda, v komplexu ale spojená promyšleným a ucházejícím příběhem s adekvátním vizuálem jako bonus. Popravdě řečeno, čekal jsem, že Imaginaerum dopadne mnohem hůř, jak už to tak u podobných projektů bývá. Průšvih to nakonec není ani náhodou, což stačí die hard fans finských symfoniků bohatě k tomu, aby napálili plný počet a rovnou to hodili do žebříčku svých top filmů. Osobně mám NIGHTWISH také v oblibě, nadržovat jim ale kvůli tomu nebudu. (No tak dobře, trochu jo). Ovšem kdybych měl dát něčemu plný plato hvězd, bylo by to tohle: http://www.youtube.com/watch?v=rnYrscO5eN8 ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak velký fanoušek Nightwish, možná spíš naopak, ale tenhle film mě naprosto uhranul. Svět ryzí fantazie, fantazie tak čisté, že nepotřebuje ujeté barvy ve stylu Tima Burtona a nepůsobí zfetovaně jako třeba Sněhurka a lovec. Když vzniká hudba k filmu, nikdy se s ní nemůžu úplně ztotožnit, cítítm, že je k němu tak nějak jenom přidaná. Že ty vizuální vjemy nesedí k těm hudebním. Ale když vznikne film podle hudby jako tady, to je neuvěřitelný pocit, každá maličkost, která se v něm odehraje, má svůj tón, pasuje způsobem, který až nahání husí kůži. Jakoby se to celé odehrávalo ve vaší hlavě a ne jen na obrazovce před vámi. Film, ve kterém vidíte hudbu. Nádherný zážitek, mrazivý film, obrovské překvapení. ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené, ale v zásadě je to natažený videoklip a ani ta hudba není zrovna dechberoucí (krom některých momentů). Většinu stopáže tam je skoro ticho, nebo tam atmosféricky brnká jeden, dva nástroje, teprve u některých vizuálních koláží se rozjede naplno nějaká pořádná hudební mela - pak je to celkem obstojné. Jako celý film je to ale strašně jednoduché. Děj stopáž neutáhne, vizuál stopáž neutáhne a hudba stopáž neutáhne. Ghosts od Jacksona jsou někde úplně jinde (nejen mnohem vhodnější, 40ti minutovou stopáží). ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Hudba Nightwish je skvělá a atmosféra severu dýchá z každého záběru. Tím bych však asi pozitivy skončil. Film mě absolutně nepřesvědčil a nezískal si mě. A to hlavně ze dvou důvodů. Jeden byl opravdu průhledný příběh, u kterého bylo po chvilce hodně vidět, kam to směřuje. Druhý problém byl, že i když film má hodně krátkou stopáž, byl neuvěřitelně dlouhý. Nudnost snímku je podle mě odraz toho, jak slabý příběh byl nám divákům předložen. Možná že kdyby to někdo trochu zkrátil, byl by z toho hezký videoklip. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodne tesil uz od prvni ukazky, ale musim bohuzel rict, ze jsem trochu zklamanej. Film ma jen smesnejch 80 minut, ale popravde receno, ten pribeh, co tu je, by nevystacil ani na polovicni dobu, proto je dobre, ze spis nez o pribeh tu jde o audiovizualni stranku. Tudiz nejaky reseni vztahu fotrik-dcera je trochu zbytecny a zdrzuje dej. Jinak snovej svet je udelanej fakt uzasne, moc dobre se na to kouka, triky nikde nijak vyrazne nehaprujou, furt se neco deje. Ke konci to uz sice pusobi lehce stereotypne, ale rozhodne ne nudne. Herci taky hrajou docela obstojne. Co me zklamalo je hudba, respektive to, ze film fakt neni muzikal a tudiz se poradna hudba rozjede jen obcas. Celkove sice nijak vyrazne spatnej film, ale koncert od Nightwish dokaze strhnout daleko vic, proto jen 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde se Tomův (Quinn Lord) otec zastřelí, je vidět, že mu z krku stříká krev, ale žádná rána na krku není. (Beckett51)
  • Když vojáci nesou v čase 51:15 postel se starým Tomem (Quinn Lord), v jednom záběru mají postel na ramenou a v dalším záběru nesou postel v ruce. (Záry)
  • Film je součástí stejnojmenného alba skupiny Nightwish, které vypráví příběh o starém umírajícím hudebním skladateli, vzpomínajícím na své mládí. (topr harley)

Reklama

Reklama