Reklama

Reklama

Deus Irae

Krátkometrážní / Horor
Argentina, 2010, 14 min

Obsahy(1)

Mladou dívku posedlou démonem, o kterou se stará její matka, navštíví trojice mladých exorcistů. Žena je vítá s otevřenou náručí a prosí je o pomoc. Nemá ovšem tušení, že vymítací metody této trojice jsou poněkud svérázné. (korbitch22)

Recenze (48)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vymítání ďábla pomocí lampy se nakonec ukázalo jako neúspěšné. Hezká momentka ze života nešťastné matky a posedlé dcery. Pozvaní exorcisté mají pro strach uděláno, i když se na ně vrhne celé stádo démonických rukou. Stačí však pohled nahoru a všem je jasné, že tahle bitva zdaleka nekončí... Na hraně hnusu a humoru s bezva maskami, slizem a slušnou dávkou rajské! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další zabitá věc,začátek vypadal opět nadějně,hutná atmoška,skvělá kamera...pak se na scéně objeví partička vytuněnejch vymítačů a jde to všechno do prdele,hlavně ten drsnej priest v těch ´´cool´´ brejlíčkách schodí celou atmosféru a už si z toho děláte jen prdel.Zajímalo by mě na co tihle režiséři myslí....nebo spíš čím myslí.2* za kameru a efekty...jinak režiséra nabrat na rozpálenej pohrabáč. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout. Parádní triky, parádní kousek, kterému by seděla tak hodina filmu předtím a půl hodina potom:-) Akorát ten otec v brýlích a otkyně vypadaly spíš jako by přišli z metalového koncertu. Nicméně, jsou to přece boží bojovníci, tak podle toho musí vypadat. Líbila se mi práce s detaily, to hlavně, no a taky samozřejmě skvělé masky/triky, třeba ta freska na stropě, maska té holky, i ty ruce byly působivé. Vlastně je to poměrně originální, takový svěží vítr do těch nynějších zatuchlých vod. Tak proč bych tomu nedal pět, vždyť takhle má vypadat horor. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, co všechno se dá zvládnout s pár minutami. Vězte, že hodně! Zpočátku navodit napjatou atmosféru uvntř jednoho pokoje, vysrat se na hlubší seznamovačku s postavami a předvést dále už jen to, po čem divák lační. A to jsou zejména skvělé efekty a masky, jež mohou konkurovat výpravnějším hororům. Zajímalo by mě, kolik času natáčení zabralo, jelikož Deus Irae je vskutku vymazlená podívaná. Nevim, jestli by to stejným způsobem fungovalo i v celovečeráku, ale krátký sequel by tomu přinejmenším slušel. Závěr totiž sliboval velké věci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy (potažmo shorty) s tímto tématem nepatří mezi moje nejvyhledávanější, ale čas od času si přece jenom nějaké to vymítání pustím. Tentokrát jsem však nestačil zírat, cože to všechno stačili tvůrci narvat do těch třinácti minut za „zvěrstvo“. Labužnickým okem jsem si opravdu vychutnával celou stopáž a musím říct, že se jim povedlo opravdu něco (dalo by se říci) originálního. Již počáteční letmé seznámení s prostředím, kde se bude děj odehrávat a úvodní dvojicí postav docela navnadí – k dobru beru fakt, že se tvůrci zbytečně nezdržovali se zbytečnostmi a přešli rovnou na věc. Jakmile se ve dveřích objeví ona trojice, nastává žranice pro všechny milovníky „morbidní“ zábavy a jejich nekompromisní styl vypořádání se s pekelnými silami je navíc okořeněn i porcí „černého humoru“, což mám rád. Snad to jen mohlo být ještě o něco delší. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama