Reklama

Reklama

Inventura Febia


S Moskvou v zádech (E34)

(epizoda)

Obsahy(1)

V dokumentu Viliama Poltikoviče vypravíme do ruské metropole. Moskva, na jedné straně velkoměsto, kam neodvratně proniká amerikanizace, na druhé venkov, kde lidé žijí v dřevěných domcích stejně jako před desetiletími. To je Rusko 21. století, země plná kontrastů i neměnné ruské duše. Okázalá oslava dne města Moskvy, vily superboháčů s ručně vyřezávaným interiérem, kam se jen tak někdo nedostane, staré křesťanské kláštery na Zlatém okruhu v okolí Moskvy, ale i začátek školního roku, který má daleko slavnostnější ráz než třeba v Česku. To všechno lze vidět v srdci největší evropské země, která dědictví komunistického experimentu musí překonávat daleko bolestněji než my.

Druhý dokument natočila v roce 1999 režisérka Dagmar Smržová pro cyklus Zpověď. Životní příběh ženy šlechtického původu, svérázné postavy pražské Malé Strany, dramaticky poznamenala opačná sexuální orientace. Její citovou nenaplněnost, po několikáté znovu z popela vzkříšenou snahu o trvalý vztah s dívkou, označili lékaři dokonce za chorobu a "léčili" při dlouhodobém pobytu v léčebně pro duševně nemocné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

V dokumentu Viliama Poltikoviče se vypráví o ruské metropoli..Moskva 21.století je plná kontrastů stejně,jako Rusko.Druhý snímek,životní příběh ženy šlechtického původu,která trpěla k vůli opačné sexuální orientaci natočila řežisérka Dagmara Smržová.. ()

Reklama

Reklama