Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr je posel, vlastně messenger. Je to jeden z těch mladých mužů, kteří se na svých kolech stali nedílnou součástí koloritu současných měst. Je to člověk nekonformní, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností, se všemi těmi jejími pohodlnostmi, konzumem a lží, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami. Petrova nespoutanost přináší stále větší a větší problémy. A Petr je přesně člověk, který si nikdy nepřizná, že by mohl být u konce s dechem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (87)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatný film, který ovšem doplácí na repetitivnost (Hádkova postava se do omrzení chová jako sobec a rád jezdí na kole, tedy kromě toho, že chce pomoci jedné epileptičce k orgasmu - víc se o něm nedozvíme), a neuvěřitelný, rádoby sofistikovaný konec, který asi nepochopil kromě tvůrců nikdo. 50% ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mám pana režiséra Michálka rád, tento film je televizní, televizní, televizní (tak jak on sám řekl před premiérou) a neměl podlehnout tlaku a uvést ho na karlovarském festivalu. Scénář Marka Epsteina je slabší: chybí mu vnitřní síla a hloubka a tento fakt nelze zakrýt. A i když snímek disponuje dynamickou kamerou a střihem, zejména při jízdách na kole, Matěj Hádek i Jiří Vyorálek podávájí velmi solidní výkon a Radim Hladík ml. si vyhrál se zvukem, není pro mě možné film hodnotiti lépe. Dvě hvězdičky. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané. Poklona panu Hádkovi. Takovou svini aby člověk pohledal. Vlastně, v dnešní době už ne. Jenže, co dále? Scénář se zmítá jako hadice tlačená vzduchem. Děj v podstatě není, a když tak je držen na uzdě vedlejšími kravinkami. Asi budu muset mrknout podruhé, protože váhám, zda nic, nebo dvacet. +++Tak jsem mrknul podruhé, a dávám celých 40. Myslím, že si to film zaslouží. Víc ne za zmrvený konec. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Lidé asi nemohou strávit film, ve kterém je hlavní hrdina antihrdinou. Ano je těžké koukat na někoho, s kým se nemůžete ztotožnit. Film není rozhodně prázdný ani nudný. Vůbec nemohu pochopit, že to někdo napíše. Ve filmu je naopak tolik vrstev v každé postavě a na rozdíl od mnoha současných filmů není předvídatelný a líbivý. Tím byl pro mě ještě zajímavější. Velké překvapení pro mě byla Mikulková, ale výkony všech herců bylo velké plus toho filmu a i díky nim jsem přehlédl určité nedorazy scénáře. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé filmové odmlce je pro mě Posel velkým zklamáním. Nejen, že bych nejraději celého posla přejmenovala na kozla, ale zklamala jsem se v obsazení jako takovém. Matěje Hádka mám vcelku ráda, ale o něco více mám raději jeho mladšího bratra Kryštofa. Nelíbí se mi, když občas někdo přehrává rozhořčení a podobně. Jakkoliv by mohli tvůrci tvrdit, že film zapadá do kategorie psychologický, tak mě se to nějak nezdá. Muž, který se celou dobu chová jako dítě a utíká před svými problémy by se sebou měl začít něco dělat. Konec jako vystřižený z nějakého amerického dramatu, kde k smíchu chybí třeba ještě záběr na obličej herce... Za mě velmi špatný průměr. P.S. Začíná být pravidlem, že čím více se na film těším, tak je to hloupost. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film nemohl sehnat žádné studio, které by film natočilo. Nakonec se ho ujalo brněnské studio České televize. (morgos)
  • Herci zvládli akční scény až na malé výjimky sami. (morgos)

Reklama

Reklama